Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκτός από dealer για το ξεπούλημα της ΔΕΗ γίνεται και «λαγός» των μνημονιακών πολιτικών



dei_monada_2017


Η «φιλεργατική», «αριστερή» Διοίκηση της ΔΕΗ, πειθήνιο όργανο όμως των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης - τρόικας ανακάλυψε να κάνει «εφαρμογή» του πρώτου μνημονιακού Νόμου 3845/2010 «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» της 6ης Μαΐου 2010 με αποτέλεσμα να αφαιρέσει το μισό Δώρο των Χριστουγέννων από τους έκτακτους εργαζόμενους με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας που ως γνωστό στην πλειονότητα τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ιδιαίτερα στα μέτωπα
των Μονάδων και των ορυχείων.
Είναι συνέχεια «εφαρμογής» τους 5-6 τελευταίους μήνες υπολογισμού του ωρομισθίου επίσης των έκτακτων εργαζομένων με το οποίο όσοι εργάζονται σε φυλακές εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) να έχουν μείωση κάθε μήνα στις αποδοχές τους κάτι που διεκδικούμε αφού και το Σ.ΕΠ.Ε. το θεωρεί παράνομο.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να αποκαταστήσει την παραπάνω πρόβλημα της αυθαίρετης ερμηνεία της και να καταβάλλει κανονικά το Δώρο των Χριστουγέννων στους έκτακτους εργαζόμενους καθώς και τις διαφορές στην μισθοδοσία τους με τον νόμιμο υπολογισμό του ωρομισθίου.

Ο αντεργατικός κατήφορος της Διοίκησης της ΔΕΗ εντάσσεται στο σχέδιο απαξίωσης, ξεπουλήματος και διάλυσης της Επιχείρησης.

Το συνδ. κίνημα στο Λεκανοπέδιο της Μεγ/λης θα προβεί σε αγωνιστικές μορφές δράσης ενάντια στις ανάλγητες και αντεργατικές πρακτικές της Διοίκησης στηρίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Τα Δ.Σ. των Σωματείων

Αρχειοθήκη ιστολογίου