Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Η απαξίωση στα ορυχεία και τις Μονάδες της Μεγαλόπολης οδηγεί σε διάλυση και ξεπούλημα

Στην ακόλουθη ανακοίνωση προέβησαν τα σωματεία της Μεγαλόπολης προκειμένου να σχολιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα ορυχεία και τις μονάδες:
"Η 4η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β βρίσκεται για 13η μέρα εκτός λειτουργίας. Τις πρώτες 4 μέρες για την αποκατάσταση βλαβών και τις υπόλοιπες μέρες λόγω έλλειψης λιγνίτη (μειωμένα αποθέματα) από τα ορυχεία του ΛΚΜ. Η αδυναμία τροφοδοσίας των Μονάδων στην Μεγαλόπολη προκύπτει για 5η συνεχή χρονιά.
Κατά το μήνα Νοέμβριο σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ η 4η Μονάδα είχε το μεγαλύτερο συντελεστή παραγωγής ρεύματος στο Σύστημα από όλες τις λιγνιτικές Μονάδες.

Η απουσία σχεδιασμού από τις Τοπικές Διευθύνσεις, τις Γενικές Διευθύνσεις Ορυχείων & Παραγωγής και τη  Διοίκηση της ΔΕΗ, έχουν οδηγήσει στην απαξίωση και τη διάλυση της Επιχείρησης.
Το συνδ. κίνημα επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει την άσχημη κατάσταση των ορυχείων του Λ.Κ.Μ. χωρίς να έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα για τη βελτίωση της.
Τα Σωματεία της Μεγαλόπολης έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη από τις 9:30 το πρωί στο Γραφείο του Διευθυντή του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β και ζητούν απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:
  • Ποιο το κόστος για την Επιχείρηση από το γεγονός ότι η 4η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β είναι εκτός λειτουργίας τόσες μέρες λόγω έλλειψης λιγνίτη ; Πότε θα τεθεί σε λειτουργία  ;
  • Σε τι ενέργειες θα προβεί η Ιεραρχία και η Διοίκηση προς το αρμόδιο Υπουργείο για την εξεύρεση λύσης μετεγκατάστασης του Τριποτάμου ;
  • Γιατί καθυστερεί η έγκριση της ΜΠΕ των ορυχείων και κατ’ επέκταση η εκτέλεση των αναγκαίων μελετών και έργων για την ορθολογική και ασφαλή εκμετάλλευση του κοιτάσματος ;
  • Θα υπάρξει επάνδρωση των κενών θέσεων τεχνικού προσωπικού σε ΑΗΣ και ΛΚΜ και άμεσα στις Μονάδες του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β ;
Η Διοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αντί να αναζητεί «υποψήφιους αγοραστές» να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της Επιχείρησης και την άσχημη κατάσταση στην ανάπτυξη και λειτουργία των ορυχείων και των Μονάδων της Μεγ/λης προς όφελος των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε κάθε μορφής νόμιμη διαμαρτυρία μηδέ εξαιρουμένης και της απεργιακής κινητοποίησης".

Αρχειοθήκη ιστολογίου