Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Παναγιωτάκης: Πιο ανταγωνιστική ΔΕΗ, με διεθνείς συνεργασίες σε επενδυτικές ευκαιρίες, ηγέτης στην περιφερειακή αγορά

Η ΔΕΗ ενδιαφέρεται για τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών με αξιόπιστους εταίρους για τη διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στις περιφερειακές διεθνείς αγορές στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και την επέκταση σε ενεργειακές υπηρεσίες, όπως η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, η αγορά φυσικού αερίου και η ηλεκτροκίνηση, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας στο ετήσιο επενδυτικό συνέδριο Capital Link που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ--ΜΠΕ.
Ο κ. Παναγιωτάκης περιέγραψε τις προκλήσεις που συνεπάγονται οι ραγδαίες αλλαγές στον ενεργειακό τομέα παγκοσμίως, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις που
σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, οι τεχνολογικές αλλαγές και οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις έχουν δημιουργήσει ένα νέο τοπίο, εντελώς διαφορετικό από το ήδη υπάρχον ενώ πρόσθεσε πως η ΔΕΗ, βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης του στρατηγικού της σχεδίου με στόχο τη μετατροπή της σε πιο ανταγωνιστική και αποδοτική επιχείρηση και την ανάδειξή της σε ηγέτη στην περιφερειακή αγορά.
«Για το σκοπό αυτό, σημείωσε, διερευνούμε επενδύσεις σε επικερδή έργα ιδιαίτερα σε ΑΠΕ, τόσο στην Ελλάδα και όσο και στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, σχεδιάζουμε την αναβάθμιση και την ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής μέσω και της εγκατάστασης "έξυπνων" μετρητών».


 https://energypress.gr/news/panagiotakis-pio-antagonistiki-dei-me-diethneis-synergasies-se-ependytikes-eykairies-igetis

Αρχειοθήκη ιστολογίου