Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Συγκρότηση προεδρείου στο ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» - Aπεργιακή ανακοίνωση




Το Δ.Σ του Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» που προέκυψε  από τις εκλογές που έγιναν στις 28,29 και 30 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση του, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2017, και αφού συγκροτήθηκε σε Σώμα, εξέλεξε με μυστική ψηφοφορία το Προεδρείο του και έκανε μια πρώτη συζήτηση για  τα τρέχοντα σοβαρά ζητήματα που χρειάζονται άμεσες απαντήσεις.
Το νέο Δ.Σ συγκροτήθηκε σε σώμα από συναδέλφους εργαζόμενους έμπειρους στο συνδικαλιστικό κίνημα και πλήρως γειωμένοι με τους χώρους δουλειάς και τους
συναδέλφους τους εργαζόμενους, αλλά και νέους με όρεξη για δουλειά   μέσα σε κλίμα αγωνιστικό, ενωτικό, με αγωνία για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και παντού, αλλά και με αίσθημα του φορτίου της ευθηνής  για ανατροπή της κατάστασης, που αντλεί το συνδικάτο από τα μέλη του,  εξέφρασαν την αναγκαιότητα της συνέχισης της πορείας στην αγωνιστική, ταξική  , ενωτική, γραμμή που υπηρετεί το Συνδικάτο από την ημέρα της ίδρυσης του έως σήμερα.

Η κατάταξη των θέσεων μετά την ψηφοφορία που διενεργηθεί έχει ως εξής:

Πρόεδρος              :  Ασαλουμίδης Κωνσταντίνος
Γ. Γραμματέας       :  Νιάκας  Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος       :  Βαϊρινος Αθανάσιος
Ταμίας                    :  Καραδιάκος Παναγιώτης
Αν. Γραμματέας     :  Μπρόβα Ελένη
Έφορος                  :  Λυκίδης Παναγιώτης
Μέλος                     :  Καρανίκου Φωτεινή
Μέλος                     :  Κονδυλίδης Ιωάννης
Μέλος                     :  Κουτσουνάνος Ευάγγελος
Μέλος                     :  Συμεωνίδης Παναγιώτης
Μέλος:                    :  χρυσοστομίδης χρυσόστομος



OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚH ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚH ΑΠΕΡΓIΑ
Στις 14 Δεκέμβρη, στις 11.00 μ.μ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

Ø  Να μην περάσουν τα νέα άθλια αντιλαϊκά- αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου
Ø  Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν!

 Τα κούφια λόγια  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη» ανάπτυξη και έξοδο από τα μνημόνια σημαίνουν κι άλλα, καινούρια  κανιβαλικά μέτρα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που δρομολογούνται  να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης:
 Επιπλέον περικοπές στις συντάξεις,  ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τσακίζουν εργατικά δικαιώματα, Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,  με τελευταίο λάφυρο τη ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας  πώληση του 40% των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο λιγνίτη. Επίσης στην ίδια συμφωνία προβλέπεται η πώληση, μέχρι τέλους του 2018 του 17% των μετοχών της ΔΕΗ που βρίσκονταν στο ΤΑΙΠΕΔ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το Ευρωμνημονιακό καθεστώς επιτροπείας Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ συνεχίζουν την πιο βίαιη επίθεση κατά των εργαζομένων και του λάου. Η ανεργία είναι στα ύψη, 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τους εργοδότες τους για μήνες, οι μισθοί έχουν τσακιστεί, οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, οι εργοδότες απολύουν κι αυθαιρετούν συνεχώς χωρίς κανένα έλεγχο, τα ωράρια μας έχουν γίνει λάστιχο.
Μόνο οι αποφασιστικοί αγώνες και η σύγκρουση με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου -ΕΕ-ΔΝΤ μπορεί να ανακόψει την επίθεση, να φέρει νίκες.
Φοβούνται την μετατροπή της οργής των εργαζομένων σε αγωνιστική μαχητική αντεπίθεση για αυτό ετοιμάζουν το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και να δυσκολέψουν την κήρυξη απεργίας.
ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ  μετατρέπουν την απεργία στις 14/12 σ’ άλλο ένα εθιμοτυπικό ραντεβού. Επέλεξαν για ακόμα φορά θέση αναμονής και ήττας κι όχι μάχης. Χωρίς καμία προετοιμασία και κήρυξη αγώνα Είναι μια χιλιοπαιγμένη τακτική που οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα στην ήττα και στον εκφυλισμό.
ΓΕΝΟΠ και πρωτοβάθμια συνδικάτα που ηγεμονευόμουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ , ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν συνειδητά την ίδια αδιέξοδη και από χέρι χαμένη πρακτική των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη που είναι προς πώληση οι μονάδες μετατρέποντας το ξεπούλημα της ΔΕΗ  σε τοπικιστικό πρόβλημα, σε συμμαχία  με δημάρχους, περιφερειάρχες, εκκλησία, ακόμα και με τους ίδιους κυβερνητικούς βουλευτές, αφήνουν μακριά  τους ίδιους εργαζόμενους της επιχείρησης και όλων των άλλων κλάδων  χωρίς να κάνουν συμμαχίες με τα άλλα μικρομεσαία στρώματα, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους αγρότες που θα πληγούν ακόμα περισσότερο από τις εξελίξεις. Δεν βάζουν  ένα συνολικό πλαίσιο το θέμα της Ηλεκτρικής Ενέργειας που είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας και ένα μέτωπο εργαζομένων και πολιτών για να απαιτήσουν αγωνιστικά την υλοποίησή του. 
Να φύγουν όλοι οι ιδιώτες από την Ενέργεια. Εθνικοποίηση-Κρατικοποίηση, χωρίς αποζημιώσεις, του συνόλου των δραστηριοτήτων τους. Δημόσια 100% και καθετοποιημένη εταιρεία ηλεκτρισμού κάτω από αυστηρό κοινωνικό και εργατικό έλεγχο με στόχο την πλήρη κοινωνικοποίηση της Ενέργειας και των άλλων στρατηγικών τομέων της οικονομίας στα πλαίσια της εργατικής -λαϊκής εξουσίας.  Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό! 
Οι εργαζόμενοι και όλες οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του κινήματος  να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μαχητικό ταξικό μέτωπο για την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων.

  Ανασυγκρότηση τώρα για να  Κερδίζουμε τη ζωή μας

Αρχειοθήκη ιστολογίου