Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Υποχρεωμένη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ΔΕΗ να πουλήσει λιγνίτη


Η υποχρέωση της ΔΕΗ να πουληθούν λιγνιτικές μονάδες προκύπτει από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και δεν είναι μνημονιακή απαίτηση, τόνισε μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος.
Όπως είπε ο κ. Λιάκος κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια "θα είμασταν υποχρεωμένοι να εναρμονιστούμε με την απόφαση αυτή που προκύπτει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανεξάρτητα από το αν είμασταν σε
πρόγραμμα ή όχι".
Ο κ. Λιάκος υπογράμμισε ότι η η χώρα επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης και η ανεργία μειώνεται. "Όλα αυτά  αναγνωρίζονται από τους θεσμούς αλλά και τους και τους διεθνείς αναλυτές" είπε. Ενώ τόνισε ότι δεν προβλέπονται νέα μέτρα πέραν των ήδη ψηφισμένων
Σε ότι αφορά τα χρονοδιαγράμματα της γ’ αξιολόγησης επανέλαβε ότι στο τέλος του επόμενου μήνα θα δοθεί και τυπικά στο Eurogroup το "πράσινο φως" για το κλείσιμο της, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει με τον ίδιο τρόπο και τη δ’ αξιολόγηση.
"Το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης θα σημάνει την αρχή μιας νέας εποχής", είπε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό που χαρακτήρισε ως "προκλητικά ενδιαφέρουσα" την επόμενη περίοδο.
Κλείνοντας επισήμανε την ανάγκη να "ανακαλύψουμε ξανά έννοιες όπως της Δημοκρατίας που ακυρώθηκε μέσα στην κρίση" ώστε να υπάρξει η κοινωνική συναίνεση στις αναγκαίες αλλαγές για να προχωρήσει η χώρα στη νέα εποχή.
(capital.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου