Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΑΔΜΗΕ - Στους Κινέζους η εποπτεία πέντε κρίσιμων τομέων

Στους Κινέζους της State Grid περνά η εποπτεία πέντε νευραλγικών διευθύνσεων του ΑΔΜΗΕ, όπως προκύπτει από αναλυτική ενημερωτική επιστολή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Μανούσου Μανουσάκη προς τους εργαζόμενους.
Ουσιαστικά πρόκειται για την υλοποίηση και της συμφωνίας των μετόχων που είχε συναφθεί με την είσοδο της State Grid στο 24% του Διαχειριστή. Οι τομείς που θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κινέζων είναι η πληροφορική και τηλεπικοινωνίες, η συντήρηση του συστήματος ηλεκτροδότησης, η διαχείριση των παγίων, οι οικονομικές και λογιστικές υπηρεσίες, καθώς και οι προμήθειες και η εφοδιαστική αλυσίδα.
Με τον τρόπο αυτό, όπως ερμηνεύουν παράγοντες της αγοράς, οι επενδυτές θα έχουν την πλήρη
εποπτεία των κρίσιμων κλάδων της εταιρίας, ενώ ταυτόχρονα αναζωπυρώνουν και τα σενάρια της ενεργοποίησης σχετικής option σύμφωνα με την οποία η State Grid μπορεί του χρόνου το καλοκαίρι να προχωρήσει στην είσοδο όλου του ΑΔΜΗΕ στο χρηματιστήριο με όχημα την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών. Βέβαια, σε καμία περίπτωση το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να απωλέσει μερίδιο κάτω από το 51% στην εταιρία.
Όπως και να χει ο κ. Μανουσάκης στην επιστολή που έστειλε προς τους εργαζόμενους κάνει γνωστό το νέο οργανόγραμμα της εταιρίας:
* Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Xinghua Shi επιβλέπει τις Διευθύνσεις Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Συντήρησης Συστήματος και Διαχείρισης Παγίων.
* Ο Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Μάργαρης επιβλέπει τη Διεύθυνση Νέων Έργων, τη Διεύθυνση Στρατηγικής & Ανάπτυξης Συστήματος και τη Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης.
* Ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Καμπούρης επιβλέπει τη Διεύθυνση Λειτουργίας & Ελέγχου Συστήματος, τη Διεύθυνση Συστημάτων & Υποδομών και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αγοράς.
* Ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής Dayong Sun επιβλέπει την Διεύθυνση Οικονομικών και Λογιστικών Υπηρεσιών και την Διεύθυνση Διαχείρισης Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας.
* Αναπληρωτής Γενικός Οικονομικός Διευθυντής ορίζεται ο Ιάσων Ρουσόπουλος.

Ο σκοπός των αλλαγών του οργανογράμματος

Όπως εξηγεί επίσης ο κ. Μανουσάκης, «τα σημαντικά στοιχεία της διοικητικής αυτής αναδιάρθρωσης στα υπόλοιπα διοικητικά επίπεδα είναι η δημιουργία της νέας Διεύθυνσης Διαχείρισης Παγίων, η αναδιοργάνωση της Διεύθυνσης Νέων Έργων, η διοικητική συγκέντρωση των υπηρεσιών προμηθειών στη Διεύθυνση Διαχείρισης Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας και η συγκέντρωση των υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιών στον νεοσυσταθέντα κλάδο Τηλεπικοινωνιών της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών».
Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη Διεύθυνση Διαχείρισης Παγίων: «Η Διεύθυνση Διαχείρισης Παγίων συστάθηκε με σκοπό την βέλτιστη αξιοποίηση των Παγίων της Εταιρείας. Τα μέσα για την επίτευξη του σκοπού αυτού περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των διεθνών τάσεων στην τεχνολογία, την ενσωμάτωση βέλτιστων πρακτικών στην καθημερινή λειτουργία της Εταιρείας που αφορούν στα Πάγια, την ανάπτυξη μεθοδολογιών και εργαλείων που θα συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση της Συντήρησης του Συστήματος και στον Κύκλο Ζωής των Παγίων».
Περιγράφει ακόμη και το λόγο της αναδιοργάνωσης της Διεύθυνσης Νέων Έργων: «Έχει σκοπό την βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της Διεύθυνσης, τον συνδυασμό και την συνεργασία μεταξύ συναφών τομέων και αντικειμένων και την προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις για την ανάπτυξη Έργων Μεταφοράς και νέων Διασυνδέσεων».
Από τις αλλαγές αυτές καταργούνται επίσης και διοικητικές θέσεις για τις οποίες ο κ. Μανουσάκης διαβεβαιώνει ότι «η κατάργηση αυτή δεν συνεπάγεται μείωση μισθού για κανέναν και καμία από όσους τις κατείχαν», ενώ ταυτόχρονα αναγγέλλει προκηρύξεις για την κάλυψη των νέων διοικητικών θέσεων. Αυτές οι θέσεις να καλυφθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου και το νέο οργανόγραμμα τίθεται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2018.


 https://energypress.gr/news/hr-kolonas-admie-stoys-kinezoys-i-epopteia-pente-krisimon-tomeon

Αρχειοθήκη ιστολογίου