Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Κάλεσμα Σπάρτακου για την απεργία της 14ης Δεκεμβρίου


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Η επιχείρηση «αποεπένδυση – αποστράγγιση - καταστροφή των πάντων» συνεχίζεται ακάθεκτη και δυστυχώς συνεχίζεται με μεγαλύτερο μένος.
Οι ορέξεις και οι διαθέσεις δανειστών και κυβέρνησης δε φαίνεται πως ικανοποιούνται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ καθώς συνεχίζουν ακάθεκτοι την αδιέξοδη και ανάλγητη πολιτική που κατακερματίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Τα όσα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας δείχνουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν πεδίο για πεδίο, τομέα για τομέα, χώρο για χώρο, πόστο για πόστο, στο οποίο να μην «παρέμβουν» με στόχο πάντα
να «αφαιμάξουν»  και να «λεηλατήσουν».  
Η απάντησή μας πλέον, τα αντίμετρά μας, πρέπει να είναι περισσότερο δραστικά, περισσότερο σκληρά, περισσότερο απαιτητικά.
Η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και η 24η  προειδοποιητική απεργία της ΓΕΝΟΠ στις 14 Δεκεμβρίου, δεν πρέπει να είναι μία απλή απεργία, πρέπει να είναι μία ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους ανέργους, όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και σε κάθε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα οργανώσουν τα Εργατικά Κέντρα ανά τη χώρα.
Η ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 7 το πρωί της Πέμπτης στην Χαλκοκονδύλη. Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος.
Ως εργαζόμενοι και δη ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, οφείλουμε να κινήσουμε γη και ουρανό προκειμένου να αποτρέψουμε την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, μία πώληση που ισοδυναμεί με ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Ζητούμε:
  • Ακύρωση του σχεδίου πώλησης Λιγνιτικών Μονάδων με τα αντίστοιχα Ορυχεία και  των διαδικασιών διερεύνησης (market test)  υποψηφίων αγοραστών
  • Υπογραφή ΣΣΕ
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
  • Επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 14/12/2017
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Σημείωση: Για την μετακίνηση των εργαζομένων προς Αθήνα θα δρομολογηθούν λεωφορεία από Φλώρινα-Πτολεμαΐδα-Κοζάνη.
Για λεπτομέρειες μπορείτε να ενημερωθείτε από όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του σωματείου

Αρχειοθήκη ιστολογίου