Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ερχονται τον Ιανουάριο οι μηνιαίοι λογαριασμοί ρεύματος

Έρχονται από τις αρχές της νέας χρονιάς οι μηνιαίοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και από τη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι διαδικασίες βρίσκονται από τη δημόσια εταιρία στην τελική ευθεία ώστε από τις πρώτες μέρες του 2018 να είναι δυνατή η έκδοση τους. Σχετική ανακοίνωση έκανε και χθες ο πρόεδρος Εμμαουήλ Παναγιωτάκης με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εννιαμήνου.
Σε πρώτο στάδιο οι μηνιαίοι λογαριασμοί θα αφορούν μόνο όσους έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία e-bill αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν να το κάνουν και τώρα. Δηλαδή να τους αποστέλλεται ηλεκτρονικά ο λογαριασμός και να πληρώνουν το ποσό τους on-line μέσω της ψηφιακής εφαρμογής
της δημόσιας εταιρίας.
Σήμερα είναι εγγεγραμμένοι και χρησιμοποιούν αυτήν την υπηρεσία περί τους 800.000 πελάτες της επιχείρησης. Η διοίκηση επιδιώκει να ανεβάσει αυτό το νούμερο εντός του 2018 στους 2.000.000. Για εκείνους που πληρώνουν ηλεκτρονικά τα ποσά της κατανάλωσης ρεύματος η εφαρμογή τους ζητά να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Δηλαδή να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας ώστε να ανανεωθεί η βάση των δεδομένων.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι λογαριασμοί θα αποστέλλονται κάθε μήνα στα email των καταναλωτών. Τα ποσά βέβαια, θα είναι έναντι και τον τέταρτο μήνα θα έρχεται ο εκκαθαριστικός.
Με τους μηνιαίους λογαριασμούς και την αποστολή ηλεκτρονικά των εντύπων, η ΔΕΗ επιδιώκει να μειώσει αφενός τα κόστη της από το χαρτί και άλλα ταχυδρομικά έξοδα.
Επίσης, εν μέσω κρίσης και οικονομικής στενότητας των νοικοκυριών, τα ποσά θα είναι πιο εύκολο να πληρωθούν αφού θα είναι χαμηλότερα, δηλαδή θα επιμερίζονται. Σημειώνεται ότι τώρα στο δίμηνο έρχεται ο έναντι και στο τετράμηνο ο εκκαθαριστικός. Πρακτικά ο νέος τρόπος πληρωμής των λογαριασμών συμφέρει τους συνεπείς καταναλωτές, ήτοι εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν εγκαίρως τα ποσά.
Βέβαια, το αγκάθι της εταιρίας είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες ως γνωστόν αγγίζουν τα 2,7 με 2,8 δισ. ευρώ. Στους οφειλέτες έχουν βολευτεί... και σημαντικός αριθμός που κερδίζουν χρόνο... στην καθυστέρηση πληρωμής, λόγω της μεγάλης διάρκειας έκδοσης των λογαριασμών.
Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή, όσοι χρωστούν μικρά ποσά της τάξης των 500 και 1.000 ευρώ δεν διατρέχουν κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης τους.
(Χρ. Κολώνας, euro2day.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου