Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ


ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.


Συναδέλφισσες, -φοι
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ ως ένα ταξικό έντονα πολιτικοποιημένο άλλα ακομμάτιστο συνδικάτο που δεκαετίες τώρα πορεύεται με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών της επιχείρησης και των εργαζομένων, ως ένα συνδικάτο που δε χαρίστηκε σε καμιά κυβέρνηση και σε κανένα Διευθύνοντα Σύμβουλο, ως ένα συνδικάτο που ένιωθε και νιώθει χρέος του να είναι δίκαιο και αντικειμενικό παρά τις διαφωνίες του με τη Διοίκηση της ΔΕΗ σε μια σειρά θέματα, αναγνωρίζει και επικροτεί τις δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν στο χθεσινό Δ.Σ. .
Η πρώτη αφορά τη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος στις οικογένειες θανόντων μισθωτών της
επιχείρησης.
Η δεύτερη είναι η υποβολή σχεδίου τροπολογίας Νόμου, με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης στη ΔΕΗ ενός μέλους της οικογένειας θανόντος, συνέπεια εργατικού ατυχήματος αμιγώς «κατά την εκτέλεση της εργασίας του και με αφορμή αυτή», εργαζόμενου σε εργολάβο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
Ως ΕΤΕ/ΔΕΗ θεωρούμε αυτές τις δύο αποφάσεις ιδιαίτερα σημαντικές. Για εμάς είναι αποφάσεις που δίνουν νόημα και περιεχόμενο στις λέξεις ανθρωπιά και αλληλεγγύη και που αποδεικνύουν έμπρακτα το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Γι΄αυτό συγχαίρουμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τη Διοίκηση της ΔΕΗ, τη Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων και όλους όσους εργάστηκαν για να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις.

Υ.Γ. Με την ευκαιρία αυτή, για μια φορά ακόμα, θέλουμε να καλέσουμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ με την οποία όπως είπαμε διαφωνούμε σε μια σειρά ζητήματα (που κυρίως έχουν να κάνουν με το μέλλον της επιχείρησης), αναγνωρίζοντας της στον αντίποδα ότι έχει ευαισθησίες, να εγκαταλείψει το σχέδιο για την απόλυση των εργαζομένων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Κύριε Πρόεδρε, άλλο πράγμα είναι η οικιοθελής αποχώρηση και άλλο, εντελώς άλλο, η απόλυση.
Αν δε φεύγουν οι συνάδελφοι σε σύνταξη και μάλιστα στα ορυχεία και την παραγωγή που το μεροκάματο βγαίνει με ιδρώτα και αίμα δεν είναι από την καλοπέραση.
Είναι γιατί όλες οι κυβερνήσεις τους έκλεψαν τη σύνταξη και το ΕΦΑΠΑΞ και τους φόρτωσαν δέκα τόνους φόρους.
Κύριες Πρόεδρε, με σεβασμό στην ιστορία και τη διαδρομή σας, επιτρέψτε μας να πούμε πως για να είσαι αριστερός, σε αυτούς τους ανθρώπους δε λες «… Δεν πήρες τα 15.000, σε απολύω»!!..
Κύριε Πρόεδρε, εμείς που δε διστάζουμε να επικροτούμε και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε σε κάθε θετική σας απόφαση, για να έχουμε «καθαρό το πιάτο μας» σας λέμε ότι εάν επιμείνετε, πρώτοι θα συγκρουστούμε μαζί σας.
Κρίνοντάς σας δίκαια και αναγνωρίζοντας τα θετικά σας, σας καλούμε να εγκαταλείψετε το σχέδιο αποχώρησης-απόλυσης των συναδέλφων.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου