Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Στάσσης: Η ΔΕΗ δεν μπορεί να πουλά κάτω του κόστους

Σαφές μήνυμα προς τις Βρυξέλλες και τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ στέλνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Στάσσης ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του ΥΠΕΝ με την Κομισιόν για τα αντιμονοπωλιακά μέτρα στην λιγνιτική παραγωγή και την αγορά ηλεκτρισμού.
Με συνέντευξη του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» υπογραμμίζει πως «η ΔΕΗ σε κάθε περίπτωση θα τηρήσει όσα συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς. Η εταιρία, όμως, δεν μπορεί να πουλά κάτω του κόστους της».
Επίσης κάνει γνωστό ότι η επιχείρηση διεκδικεί «κάποιου είδους μηχανισμό επανάκτησης του κόστους για τη διατήρηση της λειτουργίας των λιγνιτικών σταθμών της», ενώ αναγγέλλει το κλείσιμο της πρώτης μονάδας του Αμυνταίου τον Σεπτέμβριο και αφού έχει ολοκληρωθεί η επένδυση από τρίτο για την τηλεθέρμανση.

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημειώνει ότι θα διατεθεί πακέτο μετοχών μέχρι 49% προσδοκώντας την εύρεση επενδυτή, στον οποίο θα δοθούν αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας, έως το τέλος του χρόνου.
Σε σχέση με τη ΛΑΡΚΟ βάζει ως απόλυτη ημερομηνία για το κατέβασμα του διακόπτη τη 17η Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι η νέα παύση πληρωμών 20 – 40 εκατ. ευρώ εξανέμισε τα οφέλη από τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της χαμηλής τάσης.
Αναγγέλλει δε, πιο επιθετική πολιτική για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, καθώς και προσαρμογή του ωραρίου των καταστημάτων της σε αυτά του λιανικού εμπορίου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου