Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Διαγωνισμός από τον ΔΕΔΔΗΕ για τεχνικό σύμβουλο προετοιμασίας της μερικής ιδιωτικοποίησης

Διαγωνισμός από τον ΔΕΔΔΗΕ για τεχνικό σύμβουλο προετοιμασίας της μερικής ιδιωτικοποίησης
Σκοπός η σύνταξη της έκθεσης ενδελεχούς ελέγχου εκ μέρους του πωλητή (Vendor Due Diligence report)
Συνεχίζει ο ΔΕΔΔΗΕ τη δρομολόγηση της μερικής ιδιωτικοποίησης, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε σε προκήρυξη για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την προετοιμασία της διαδικασίας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, σκοπός του διαγωνισμού είναι η παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου, για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου αξιολόγησης (Technical Due Diligence - Vendor side), και την καταγραφή ολοκληρωμένης και αναλυτικής αναφοράς (VDD report).
Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού είναι 750.000, χωρίς ΦΠΑ, ενώ η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 22 Μαΐου, οι οποίες θα αποσφραγιστούν 6 ημέρες αργότερα. Από την άλλη πλευρά, η σύμβαση που θα υπογραφεί θα έχει διάρκεια 12 μήνες.

Επομένως, με δεδομένο ότι σε όλες τις αποκρατικοποιήσεις οι σύμβουλοι παραμένουν ενεργοί έως τουλάχιστον την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, η διάρκεια της σύμβασης φαίνεται να υποδεικνύει πως η δεύτερη φάση της μερικής ιδιωτικοποίησης του Διαχειριστή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο την άνοιξη του 2021.

Βαρόμετρο στην αποτίμηση του Διαχειριστή

Όπως γίνεται σε όλες τις αποκρατικοποιήσεις, η έκθεση ενδελεχούς ελέγχου εκ μέρους του πωλητή (Vendor due diligence report) θα είναι διαθέσιμη στους υποψήφιους μνηστήρες για το μειοψηφικό «πακέτο» του Διαχειριστή, οι οποίοι θα προκριθούν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας και, κατά συνέπεια, θα μπορούν να υποβάλουν δεσμευτική εξαγορά για την «είσοδο» στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Στο πλαίσιο του VDD report, ο τεχνικός σύμβουλος θα αποτυπώνει και θα αναλύει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές των περιουσιακών στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ (δηλαδή ουσιαστικά του δικτύου διανομής), την υφιστάμενη τους κατάσταση, καθώς και τις μελλοντικές τους ανάγκες. Έτσι, η έκθεση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εκτίμηση από τη μεριά των υποψήφιων «μνηστήρων» των προοπτικών επιχειρηματικής ανάπτυξης του Διαχειριστή και, κατά συνέπεια, στην αποτίμησή τους για την εταιρεία.

Τα στοιχεία του VDD report θα γίνουν προσβάσιμα μέσω του virtual data room. Όπως είναι φυσικό, ανάλογες εκθέσεις πολύ συχνά συντάσσουν και οι υποψήφιοι επενδυτές, ώστε να διαμορφώσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους.


Κώστας Δεληγιάννης
deligkos@worldenergynews.gr

www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου