Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΔΕΔΔΗΕ: Ενημερωτικό δελτίο από Κ.Μασούρα


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι



Την Πέμπτη 09 /04 /2020 και ώρα: 11 .00 συνεδρίασε το Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ και συζητήθηκαν τα εξής θέματα Ημερήσιας Διάταξης:



1.   Υποβολή προς έγκριση της τροποποίησης του σχήματος χρηματοδότησης της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. από την Τράπεζα Πειραιώς.

   Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.



2.   Υποβολή προς έγκριση υπογραφής εγγράφων σχετικών με τη διενέργεια Τραπεζικών Συναλλαγών – Αποστολή Εντολών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

     Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.






3.   Σύμβαση αριθ. ΔΔ-206/2151104/24.6.2015 με την εταιρία «Σ.Χ.Σ.Α.Τ.Ε.Ε.» για την εκτέλεση του Έργου: «Δίκτυα Περιοχής Μεσογείων» της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής. Συγκρότηση Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού για την επίλυση διαφωνίας που ανέκυψε κατά την εκτέλεση του Έργου της πιο πάνω Σύμβασης.

     Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε βάσει των οριζομένων στο άρθρο 42 των Γενικών    Όρων της Σύμβασης ΔΔ-206/2151104/24.06.2015, την αποδοχή του αιτήματος Της Αναδόχου Εταιρείας «ΣΧΣ Α.Τ.Ε.Ε.», για επίλυση της διαφωνίας αυτής με φιλική διαπραγμάτευση και την σύσταση Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού αποτελούμενη από τους:

   1. ΠΑΤΕΡΩΝΗΣ Ανδρέας Αναπληρωτής Διευθυντής Διεύθυνσης Δικτύου.

 2. ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ Αθανάσιος Βοηθός Διευθυντής Περιφερείας Αττικής.

  3. ΒΡΑΝΗΣ Δημήτριος Διευθυντής Κλάδου Σχεδιασμού & Απόδοσης.

 Με αντικείμενο τη διερεύνηση της αποζημίωσης του Αναδόχου με ποσό 550.811,40€, αφού λάβει υπόψη της όλα τα ανωτέρω με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον. 

  



4.   Διαγωνισμός αριθ. 515905/21.11.2019 για την προμήθεια καυσίμων για τα οχήματα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Επικύρωση των αποτελεσμάτων του πιο πάνω διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την ανάθεση της υπόψη προμήθειας.

Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την επικύρωση των αποτελεσμάτων και την ανάδειξη του οικονομικού φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ως Προσωρινού Αναδόχου του διαγωνισμού αριθ. 515905/21.11.2019, για την προμήθεια ενός εκατομμυρίου διακοσίων (1.200.000) λίτρων καυσίμων βενζίνης αμόλυβδης και πέντε εκατομμυρίων οκτακοσίων (5.800.000) λίτρων καυσίμων πετρελαίου κίνησης (diesel) για τα οχήματα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καθώς και για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διαχείρισης ανεφοδιασμού, έναντι συνολικού εκτιμώμενου τιμήματος εννέα εκατομμυρίων τριακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (€ 9.340.000,00) πλέον φόρου προστιθέμενης αξίας.

Η προμήθεια των καυσίμων θα γίνεται επί πιστώσει, με χρήση καρτών από ιδιόκτητα ή συνεργαζόμενα με τον Ανάδοχο πρατήρια καυσίμων για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, με προαίρεση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. σε χρονική επέκταση του συμβατικού χρόνου κατά ένα (1) έτος με ή χωρίς άσκηση του δικαιώματος αυξομείωσης του συμβατικού αντικειμένου (από -30% έως +50%).

Η τιμή αγοράς των καυσίμων, θα είναι η προσφερόμενη στη λιανική του πρατηρίου εφοδιασμού του κάθε οχήματος.

Ο οικονομικός φορέας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», θα παρέχει απολογιστικό bonus προς τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ποσού 19,00 ευρώ ανά χίλια λίτρα.

Το απολογιστικό bonus θα καταβάλλεται, στη βάση της ετήσιας συνολικής κατανάλωσης, σε εξήντα (60) ημέρες από την έκδοση της τελευταίας, για τις αγορές της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. του μηνός Δεκεμβρίου, συγκεντρωτικής μηνιαίας κατάστασης οφειλής και με την αποστολή στον οικονομικό φορέα του απαιτούμενου παραστατικού (Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών).





5.   Πολιτική αποδοχών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών αυτού, Διαδικασία προσλήψεων και πολιτική αποδοχών των στελεχών της Εταιρίας. Υποβολή εισήγησης προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση του Μετόχου.

Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την υποβολή εισήγησης προς από τη Γενική Συνέλευση του Μετόχου, της πολιτικής αποδοχών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών αυτού καθώς και της διαδικασίας προσλήψεων και πολιτικής αποδοχών των στελεχών της Εταιρίας.

Σημ.: Διατηρήθηκαν τα επίπεδα των αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ στο ύψος που είχε καθοριστεί από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΗ και εξομοιώθηκαν οι αμοιβές των στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ με αυτές της ΔΕΗ. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου