Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αδαμίδης: Πως θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τον καταναλωτή η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ;

Επικριτικός για τη διάταξη που συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο σχετικά με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Αρχικά ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε το παράπονό του επειδή όπως τόνισε, "λησμόνησε η επικοινωνιακή καμπάνια της πολιτικής προστασίας να καλύψει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ".
Στη συνέχεια μίλησε για τη διάταξη σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ, υπενθυμίζοντας ότι "γίνεται προσπάθεια εδώ και 9 χρόνια να εναρμονιστούμε με τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό των γραμμών μεταφοράς και τις οδηγίες".



"Ο ΑΔΜΗΕ ασκεί μονοπωλιακή δραστηριότητα με εξασφαλισμένη κερδοφορία και μηδενικό ρίσκο. Για ποιο λόγο σήμερα και ποιοι θα επωεφεληθούν από την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, όταν υλοποιεί τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα με τις διασυνδέσεις των νησιών και πάνω από 5 δις. ευρώ επενδύσεων στην επόμενη δεκαετία. Γιατί οι επενδύσεις αυτές να μεταφερθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα;", δήλωσε σχετικά.


Ο κ. Αδαμίδης πρόσθεσε ότι "προξενεί εντύπωση ότι ενώ υπάρχει πρόσφατη δήλωση Χατζηδάκη για την καταστροφική θεομηνία του καλοκαιριού του 2019 στη Χαλκιδική όπου έδωσε συγχαρητήρια στους εργαζομένους, τι είναι αυτό που θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τον καταναλωτή;"


Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσφατη πανδημία απέδειξε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες έδειξαν πόσο μπορούν να σταθούν σε κρίσιμες περιόδους. "Το ίδιο συμβαίνει και στην ενέργεια. Τα δίκτυα πρέπει να παραμένουν σε δημόσιο έλεγχο γιατί εξασφαλίζουν την εθνική ασφάλεια", υπογράμμισε.



 https://energypress.gr/news/adamidis-pos-tha-dimioyrgisei-kalyteres-synthikes-gia-ton-katanaloti-i-peraitero-idiotikopoiisi

Αρχειοθήκη ιστολογίου