Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ


Το Συνδικάτο και φέτος θα τιμήσει την Πρωτομαγιά και θα διαδηλώσει με ευθύνη του για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την δημόσια υγεία την Παρασκευή 1 Μαΐου ώρα 11.00π.μ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

134 χρόνια μετά από τον ξεσηκωμό των εργατών στο Σικάγο και τις ιστορικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης, ζούμε ένα πισωγύρισμα άνευ όρων, και μια ιστορική καμπή στα δικαιώματα των εργατών.
Η πανδημία φανέρωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το δολοφονικό πρόσωπο του αφηφάγου κεφαλαίου που υποτάσσει την επιστήμη, την παιδεία, την ενέργεια και το περιβάλλον, στον βωμό του κέρδους και στους νόμους του ανταγωνισμού και εγκληματεί σε βάρος των εργαζομένων και των λαών όλου του κόσμου.

Σήμερα  η κυβέρνηση στην Ελλάδα, που έχει την ευθύνη, μαζί με τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα για την διάλυση της δημοσιάς υγείας, ιδιωτικοποίησαν την υγεία, έδιωξαν από την χώρα νέους επιστήμονες και έκλεισαν σχεδόν τα δημόσια νοσοκομεία, ρίχνουν την ευθύνη στον λαό και προσπαθούν να φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που θα επέλθει.
Με το επιχείρημα να μοιραστούμε όλοι μαζί τα βάρη, καταργεί εργατικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, ετοιμάζεται να πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις, επιτρέπει τις ελεύθερες απόλυσής και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με περισσό αυταρχισμό απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση και σε αυτό εντάσσεται και η μετάθεση του εορτασμού  της εργατικής πρωτομαγιάς.
Όχι συνάδελφοι δεν είμαστε όλοι μαζί. Ακόμα και σήμερα εν μέσω πανδημίας προσπαθούν να μην χάσουν το παραμικρό κέρδος που έβγαλαν και βγάζουν από τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, κάποιο μεγάλο κομμάτι του κεφαλαίου ακόμα και τώρα αισχροκερδεί και μπουκώνεται με δημόσιο χρήμα.
ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΜΑΖΙ
Η καραντίνα απέδειξε πως όταν η εργατική τάξη δεν βάζει μπροστά τα γρανάζια της παραγωγής, τότε η οικονομία και το σύστημά τους γκρεμίζεται σαν τραπουλόχαρτα.
Το ταξικά ανεξάρτητο εργατικό κίνημα με ενότητα και αγώνα μπορεί να παλέψει και να νικήσει για:
Ø  Δημόσια και δωρεάν υγεία, η επιστήμη και οι νέες ανακαλύψεις στην τεχνολογία στην διάθεση του εργαζόμενου λαού.
Ø  Σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και εργατικά δικαιώματα.
Ø  Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Ø  Δημόσια και με βάση τις κοινωνικές ανάγκες παιδεία και ενέργεια.
Η καραντίνα τελειώνει. Τα δικαιώματά μας δεν θα μπουν στον πάγο, ούτε και οι διεκδικήσεις μας

Αρχειοθήκη ιστολογίου