Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Πήραν άδεια τα 3 μεγάλα αιολικά της Τέρνα Ενεργειακής στα Κύθηρα και την Μονεμβασιά

 

Τρία από τα 63 νέα έργα που έχουν ήδη εξασφαλισμένες βεβαιώσεις παραγωγής της Τέρνα Ενεργειακής, η συνολική ισχύς των οποίων φτάνει τα 146 MW από τα 1,8 GW που συνολικά θα δημιουργηθούν, πήραν έγκριση χτες από τη ΡΑΕ.

Πρόκειται για δύο έργα σε τοποθεσίες στα Κύθηρα και ένα πέριξ της Μονεμβασιάς.

Πρόκειται:

-Για αιολικό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 52 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 52 MW, αποτελούμενος από είκοσι έξι ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 2,0 MW έκαστη με διάμετρο πτερωτής 82 μέτρα, στη θέση «ΚΟΡΔΕΛΙΔΕΣ», της Δημοτικής Ενότητας Κυθήρων, του Δήμου Κυθήρων, της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, της Περιφέρειας Αττικής.

-Η δεύτερη αφορά αιολικό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 48 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 48 MW, αποτελούμενος από είκοσι τέσσερις ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 2,0 MW έκαστη με διάμετρο πτερωτής 82 μέτρα, στη θέση «ΞΕΡΟΚΑΜΠΙΑ», της Δημοτικής Ενότητας Κυθήρων, του Δήμου Κυθήρων, της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, της Περιφέρειας Αττικής.

– Η τρίτη άδεια χορηγείται για αιολικό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 46 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 46 MW, αποτελούμενος από είκοσι τρεις ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 2,0 MW έκαστη με διάμετρο πτερωτής 82 μέτρα, στη θέση «ΧΑΒΑΛΑΣ», του Δήμου Μονεμβασιάς, των Δημοτικών Ενοτήτων ΑΣΩΠΟΥ, ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι στον προγραμματισμό της εταιρείας που είναι ο leader στην αιολική ενέργεια στην Ελλάδα, είναι και η ανάπτυξη πλωτών θαλάσσιων αιολικών πάρκων.

Συγκεκριμένα σε κοινοπραξία με την Ocean Winds σχεδιάζονται πλωτά πάρκα στις ελληνικές θάλασσες συνολικής ισχύος 1,5 GW».

energymag.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου