Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος της Ρόδου λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που επηρέασε τη μονάδα της ΔΕΗ

energypress.gr

Σε πλήρη έξαρση βρίσκονται τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα και συγκεκριμένα σε Ρόδο, Αχαΐα, Αγρίνιο και Έβρο, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς, τις Αρχές να δίνουν εντολές για εκκενώσεις οικισμών και διακοπές ρεύματος σε κάποιες περιοχές. Στη Ρόδο μεγάλο τμήμα του νησιού βρίσκεται εδώ και ώρα χωρίς ρεύμα καθώς η μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού προκάλεσε ζημιά στην εκεί μονάδα της ΔΕΗ. 

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 60 δασικές πυρκαγιές.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο μέρος της Ρόδου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος του νησιού, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας. Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση λόγω των ανέμων. Οι κάτοικοι των χωριών Μαριτσά και Δημητριά έχουν ενημερωθεί για το μέτωπο της πυρκαγιάς. Σε ετοιμότητα οι αρχές για την προληπτική εκκένωση των χωριών.  

Αρχειοθήκη ιστολογίου