Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: Δίπλα στους πυρόπληκτους και στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος οι συνάδελφοι στον Όμιλο ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ


Το κύμα των πυρκαγιών που σαρώνει την πατρίδα μας δημιούργησε μία πρωτοφανή οικολογική καταστροφήαφήνοντας πίσω της καμένη γη, σπίτια και περιουσίες ενώ προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο με χιλιάδες καμένους στύλους, καμένους Μ/Σ και αμέτρητα χιλιόμετρα λιωμένων καλωδίων.  

Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ "μαθημένοι" όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετωπίζουν αγόγγυστα και με υψηλό επαγγελματισμό τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, οι φυσικές και μη καταστροφέςείναι από την πρώτη στιγμή στην γραμμή μάχης, επιδιορθώνοντας και επαναφέροντας το ρεύμα στις πληγείσες περιοχές, υπερβαίνοντας πολλές φορές, τις φυσικές τους αντοχές. 

Συνάδελφοι τεχνικοί από όλη την Ελλάδα, δεχόμενοι την αναστολή αδειών τους χωρίς δυσφορία, έχουν μεταβεί στους νομούς που είναι κτυπημένοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές και παλεύουν με σθένος ώστε οι συνάνθρωποί μας να έχουν όσο πιο σύντομα το πολύτιμο ηλεκτρικό αγαθό. 

Η αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος  προβλέπεται να γίνει άμεσα εφόσον ήδη έχει προχωρήσει η επιθεώρηση του δικτύου από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να καταγραφεί το μέγεθος της καταστροφής και με συντονισμό από όλους τους φορείς να επισπευσθεί ο χρόνος επαναφοράς του ρεύματος. 

Οφείλουμε μνεία σε όλους τους τεχνικούς μαςΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ που δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν και προσφέρουν αμοιβαία βοήθεια στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, που αυτές τις δύσκολες ώρες δίνουν τον δικό τους δύσκολο αγώνα.   

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αλληλοϋποστήριξης, ήταν αυτό που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης 5/8 όπου στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για να προστατεύσουν τα κρίσιμα κυκλώματα που ηλεκτροδοτούν ολόκληρη την Αττική, εργαζόμενος του ΑΔΜΗΕ έδωσε σε πυροσβέστη τα άρβυλά του, γιατί τα δικά του είχαν λιώσει από την φωτιά! 

Παράλληλα οφείλουμε να επισημάνουμετον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε για την ευστάθεια του συστήματος η επαναλειτουργία της Λιγνιτικής μονάδας 3 της Μεγαλόπολης, όντας κλειστή από τον Οκτώβριο του 2020, χρησιμοποιώντας υπαλλήλους που διαθέτουν ακόμα υψηλή τεχνογνωσία. 

Τονίζουμε την άμεση ανταπόκριση του υπάρχοντος προσωπικού του Ομίλου ΔΕΗ όπου κάτω από αντίξοες συνθήκες (σε θερμοκρασίες 60 βαθμών Κελσίου) έδιναν τον δικό τους αγώνα για να μην πέσει το Σύστημα Ηλεκτροδότησης, παρότι αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι εφόσον προχωρήσουν στο οριστικό κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων καθώς και για τα εργασιακά προβλήματα που δημιουργούνται με την πρόωρη συνταξιοδότηση των συναδέλφων που τις πλαισιώνουν, δίχως την αναπλήρωσή τους. 

Σε περίοδο καύσωνα, πυρκαγιών και αυξημένης ζήτησης η λιγνιτική παραγωγήπου τόσο έχει κατηγορηθεί και δαιμονοποιηθεί, από τα κάθε είδους συμφέροντα, απέδειξε για άλλη μια φορά την πολύτιμη χρησιμότητά της στην επάρκεια και ευστάθεια της Ηλεκτρικής Ενέργειας της χώρας μας αλλά και στην αναγκαιότητά της για αρκετά χρόνια ακόμα, έως ότου θωρακιστεί το σύστημα. 

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ δηλώνει την άμεση συμπαραστάτη της στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας και συγχαίρει το τεχνικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνει στους τόπους που πέρασε ο πύρινος όλεθρος και μη. 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου