Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

ΔΕΔΔΗΕ: Ολική καταστροφή γραμμής που ηλεκτροδοτεί 6.000 καταναλωτές σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες


Μαραθώνιο αγώνα κάνει από το βράδυ της Τρίτης ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυό του, από την καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Από την πυρκαγιά τέθηκαν εκτός λειτουργίας έξι γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή, οι οποίες επηρέαζαν περίπου 50.000 καταναλωτές, αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ στην ανακοίνωση. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, με άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του, επανηλεκτροδοτήθηκαν οι 5 γραμμές και κρίσιμες υποδομές, όπως το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ. «Μια γραμμή Μέσης Τάσης, η οποία ηλεκτροδοτεί περίπου 6.000 καταναλωτές στη Βαρυμπόμπη και τμήμα των Αδαμών, έχει υποστεί ολική καταστροφή», αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.

 

Για την αποκατάσταση αυτής της γραμμής απαιτείται η αντικατάσταση 230 στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης, εργασίες επιθεώρησης, συντήρησης και αντικατάστασης σε περίπου 10 χιλιόμετρα Δικτύου Μέσης Τάσης, 33 υποσταθμούς Μέσης Τάσης και 30 χιλιόμετρα Δικτύου Χαμηλής Τάσης καθώς επίσης και εργασίες στις παροχές Χαμηλής Τάσης. Επί τόπου βρίσκονται πάνω από 200 άτομα τεχνικό προσωπικό, που εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία στα οποία είναι δυνατή η πρόσβαση, καθώς έως και αυτή την ώρα δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης, αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ. 

 Τέλος, ο Διαχειριστής επισημαίνει ότι στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά τη Βαρυμπόμπη δεν υπάρχει Δίκτυο Διανομής και οι πλησιέστερες εγκαταστάσεις Δικτύου βρίσκονται σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων.

Αρχειοθήκη ιστολογίου