Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη

 


«Ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει ότι η χώρα μας έχει τις ακριβότερες χρεώσεις στις τιμές ρεύματος στην Ευρώπη και ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να στηρίξει τα άδικα υπερκέρδη στην ενέργεια εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας και της οικονομίας», σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

«Για το λόγο αυτό», τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος, «προσπαθεί να βρει επιβεβαίωση από την καθυστερημένη, ανεπαρκή, γενικόλογη και με παραπομπή στο μέλλον απόφαση του συμβουλίου για την ενέργεια.

Όμως τον διαψεύδει ο Υπουργός του Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκας, που σήμερα στη Βουλή παραδέχτηκε ότι τα υπερκέρδη των παραγωγών μέχρι τον Ιούνιο του 2022 που ανέρχονται σε 2,2 δις ευρώ, δεν έχουν ακόμα φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ και μάλιστα δεν έχουν υπολογιστεί γιατί υπολείπεται ακόμα μια Υπουργική Απόφαση.

Ταυτόχρονα, μιλά με αυταρέσκεια για μέτρα στήριξης, τη στιγμή που η χώρα καταγραφεί αρνητικά ρεκόρ στην ακρίβεια και οι πολίτες μειώνουν τη κατανάλωση ακόμα και στα απολύτως απαραίτητα.

Άριστοι τελικά μόνο για τα συμφέροντα του καρτέλ!»

Αρχειοθήκη ιστολογίου