Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΤΕΕ Πελοποννήσου: Καθυστερήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ και στις παραδόσεις φωτοβολταϊκών πανελ και inverters επιβάλλουν παράταση του “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”

 

Παράταση στην ημερομηνία ολοκλήρωσης του “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” ζητά το ΤΕΕ Πελοποννήσου, με επιστολή προς τον υπουργό Ενέργειας που υπογράφεται από την πρόεδρο, κα. Χαρίκλεια Τσιώλη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι μεγάλες στρεβλώσεις στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς εξαιτίας της παρατεταμένης ενεργειακής και οικονομικής κρίσης καθιστούν αδύνατη την έγκαιρη ολοκλήρωση των εγκεκριμένων εργασιών.

Χαρακτηριστικά, αναφέρονται περιπτώσεις καθυστερήσεων της τάξης των 3 ή και 4 μηνών στις παραδόσεις αντλιών θερμότητας και φωτοβολταϊκών panels και inverters.

Ως επιπλέον παράγοντας που συντελεί στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των εγκεκριμένων εργασιών αναφέρονται καθυστερήσεις πιστοποιήσεων μετρητών από τον ΔΕΔΔΗΕ που ξεπερνούν ακόμα και τους 4 μήνες, καθώς και μεγάλες καθυστερήσεις στην έγκριση και υλοποίηση εργασιών επαύξησης ισχύος σε κατοικίας – που είναι απαραίτητες για την εγκατάσταση των νέων συστημάτων θέρμανσης (π.χ. αντλίες θερμότητας), λόγω έλλειψης υλικών στον ΔΕΔΔΗΕ. 

Δείτε αναλυτικά την επιστολή εδώ.

 

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου