Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Δ.Ρ.Α.Σ.Ε. – Α.Ρ.Κ.Ε.

Εργαζόμενη – Εργαζόμενε
Ζούμε σε μια χώρα στην οποία η κρίση ξέφυγε από τα αμιγώς οικονομικά κριτήρια και πλέον μαστίζεται από κοινωνικό και ηθικό μαρασμό.
Παρατηρούμε έκπληκτοι τη αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος να αντιδράσει στοιχειωδώς στην πλήρη επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ζούμε την τραγική πραγματικότητα που θέλει το σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων που οι εργαζόμενοι κέρδισαν με πολύχρονες θυσίες και πολλές φορές με αίμα να εξανεμίζονται.
Ζούμε σε μια χώρα όπου η ανεργία βρίσκεται σε ποσοστά που προκαλούν ίλιγγο.
Ζούμε σε μια χώρα όπου εργαζόμενοι και συνταξιούχοι υφίστανται ανηλεή και συνεχή αφαίμαξη.
Ζούμε σε μια χώρα όπου κατ’ εντολή των δανειστών ξεπουλιέται ο ΕΘΝΙΚΟΣ

ΠΛΟΥΤΟΣ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ κ.λ.π.) με πρόσχημα τον ανταγωνισμό και την απελευθέρωση πετιούνται ως φιλέτα στα στόματα των αχόρταγων οικονομικών συμφερόντων.
Σε αυτήν λοιπόν την συγκυρία στους κόλπους του Συνδικαλιστικού Κινήματος της ΔΕΗ στο μεγαλύτερο και ισχυρότερο συνδικάτο της ΔΕΗ Α.Ε στο «ΣΠΑΡΤΑΚΟ» την απάντηση, την λύση, την επόμενη μέρα, θα την δώσουν τα συνδικαλιστικά στελέχη που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο ΔΡΑΣΕ – ΑΡΚΕ.
Είναι γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους ότι από την ίδρυση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ 1996 κρατώντας τις ιδιαιτερότητες, την αυτονομία και την αυτοτέλειά μας ως Συνεργασία Προοδευτικών Δυνάμεων αποφασίσαμε την κοινή πορεία για την σωτηρία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
Είναι επίσης γνωστό ότι στις εκλογές του Σωματείου το 2015 ο εγωισμός και ενδεχομένως η αλαζονεία που επικρατούσε στις τάξεις μας οδήγησε στην πρόσκαιρη διάσπαση και διεκδικήσαμε ξεχωριστά την ψήφο των εργαζομένων.

Τα αποτελέσματα εκείνων των εκλογών είναι επίσης γνωστά σε όλους.

Σήμερα τρία χρόνια μετά με βαθιά πίστη και κατανοώντας απολύτως ότι η ΔΕΗ και τα προβλήματα των εργαζομένων είναι πάνω από τον ΕΓΩΙΣΜΟ και τα ΘΕΛΩ του καθενός μας αποφασίσαμε να πάμε ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ γιατί έτσι γινόμαστε δυνατότεροι.
Αποφασίσαμε να πάμε ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ γιατί έτσι στέλνουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην Κυβέρνηση που μεθοδεύει το ξεπούλημα της ΔΕΗ το μήνυμα: ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Εργαζόμενη – Εργαζόμενε
Στις εκλογές του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, στις 6,7 και 8 Μαρτίου, Ζητούμε την ψήφο σου γιατί:
• Τα στελέχη του ψηφοδελτίου ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Δ.Ρ.Α.Σ..Ε -.Α.Ρ.Κ.Ε. ανέδειξαν ότι το θέμα της ΔΕΗ δεν αφορά μόνο τους ΔΕΗτζήδες αλλά το σύνολο της κοινωνίας
• Τα στελέχη του ψηφοδελτίου ήταν ΜΠΡΟΣΤΑ και μαζί με τους εργαζόμενους απέτρεψαν την πώληση της «ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ»
• Τα στελέχη του ψηφοδελτίου επινόησαν το σχέδιο για την κατ΄ομολογία όλων θετική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ισχύει αυτούσια μέχρι την 31.5.2018.

Εργαζόμενη – Εργαζόμενε
Με την ψήφο σου στο ψηφοδέλτιο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Δ.Ρ.Α.Σ..Ε -.Α.Ρ.Κ.Ε.
• Στηρίζεις τους λιγνίτες ως εθνικό καύσιμο που μαζί με τα νερά θωρακίζουν το Ενεργειακό μας Σύστημα και την Ηλεκτρική Επάρκεια της χώρας.
• Αποτρέπεις το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
• Διατηρείς τον Κοινωνικό Ρόλο της Επιχείρησης που συμβάλει τα μέγιστα για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών
• Εξασφαλίζεις τις θέσεις εργασίας και τα μισθολογικά σου με την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με θετικό πρόσημο.

Εργαζόμενη – Εργαζόμενε,
έλα και πάλι μαζί μας γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς, ακροβασίες και ανασφάλειες.

 Είναι ώρες ευθύνης
 Είναι ώρες αποφάσεων
 Είναι ώρες αγώνα και δράσεων

Αρχειοθήκη ιστολογίου