Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Σκουρλέτης: Παιχνίδι με "σημαδεμένη τράπουλα" η πώληση της ΔΕΗ - Τα ίδια λέω από την πρώτη ημέρα

Εμμένει στη θέση του περί ξεπουλήματος της ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, καθώς σε συνέντευξή του σήμερα στον ΑΝΤ1 δήλωσε: «Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα, δεν τα ανακάλυψα τώρα».
Παράλληλα, διατύπωσε την εκτίμησή του ότι η πώληση της ΔΕΗ σε συγκεκριμένο χρόνο αποτελεί «παιχνίδι με
σημαδεμένη τράπουλα».
Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως τον καλύπτει απόλυτα η πρόσφατη ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε συνεδρίαση το Σάββατο, ενώ για το θέμα της ΔΕΗ ανέφερε πως «αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού».
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε ότι «η κατάσταση στην επιχείρηση δεν είναι άσχημη σε τέτοιο βαθμό που λένε, το λένε για να ξεπουληθεί όσο-όσο», καλώντας «να δούμε κάτω από τους τίτλους, τα συνθήματα και τις λέξεις, ποια είναι η αλήθεια για τη ΔΕΗ».
«Πάντα επί μνημονίου, υπήρχε η προσπάθεια να υποτιμηθεί η αξία της περιουσίας και κάποιοι να κερδίσουν», είπε ο κ. Σκουρλέτης, για να συμπληρώσει ότι ήταν οι μόνοι που το είπαμε και πριν και μετά, αλλά οι κινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι υπό καθεστώς ήττας, της συμφωνίας του 2015.
Σχολιάζοντας τους τακτικούς χειρισμούς, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο ενός αρνητικού συμβιβασμού κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα και να δούμε φως στην άκρη του τούνελ.
Επίσης, ο υπουργός σημείωσε πως, όταν έχεις απέναντί σου ανθρώπους που δεν σέβονται την υπογραφή τους, που θέτουν συνεχώς καινούρια θέματα κατά το δοκούν, είσαι υποχρεωμένος να τα λες όλα.
Ο κ. Σκουρλέτης Παραδέχθηκε ότι «είναι μεγάλη αδικία» οι υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, αλλά όπως εξήγησε, όταν η κυβέρνηση παρέλαβε τη ΔΕΗ ήταν φορτωμένη με 5 δισ. δάνεια.
http://energypress.gr/news/skoyrletis-paihnidi-me-simademeni-trapoyla-i-polisi-tis-dei-ta-idia-leo-apo-tin-proti-imera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου