Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Να δοθεί λύση για τις ανισότητες στα κλιμάκια και για τους ετεροαπασχολούμενους εργαζόμενους

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ γενοπ


Καυτό και διαχρονικό παραμένει για δεκάδες συναδέλφους, το αίτημα της αποκατάστασης και άρση της ανισότητας που έχει δημιουργηθεί λόγω της περίφημης ετεροαπασχόλησης. 
Αρκετοί πρωτοβάθμιοι σύλλογοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα που ταλανίζει σημαντική μερίδα του προσωπικού ενώ δεν λείπουν οι μακροχρόνιες και  κουραστικές δικαστικές αντιδικίες για ένα θέμα που μπορεί να δοθεί άμεση και δίκαιη λύση.
Είναι κρίμα λοιπόν η μισθολογική και υπηρεσιακή ανισότητα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των συναδέλφων οι οποίοι παράγουν το ίδιο έργο με τα ίδια εκπαιδευτικά προσόντα να διαιωνίζεται αναίτια και η διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ να μην αποκαθιστά έστω και σταδιακά αυτή την μεγάλη αδικία δείχνοντας με αυτή
την αδιάφορη στάση της, έλλειψη σεβασμού στην πολυετή προσφορά των ετεροαπασχολούμενων εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στην ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ ώστε την χρονική περίοδο που θα γίνονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  να παρέμβει η Ομοσπονδία αποτελεσματικά με κύριο στόχο να δοθεί μία συμβιβαστική λύση στη βάση της ίσης μεταχείρισης και άρση των αδικιών στο θέμα των ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ χωρίς περαιτέρω δικαστική διένεξη για τους ετεροαπασχολούμενους συναδέλφους στον Όμιλο ΔΕΗ.


2 σχόλια:

  1. Επειδή είχα βάλει σε εισαγωγικά τη φράση δεν την πήρε. Την επαναλαμβάνω χωρίς τα εισαγωγικά..... είναι η απαγόρευση μετάθεσης με το σκεπτικό συμφωνώ με αντικατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΓΕΝΟΠ, είναι ευκαιρία λόγω της νέας συλλογικής σύμβασης να παρέμβει για την αποκατάσταση του προσωπικού εκείνου που αδικείται από δύο καταστάσεις. Η πρώτη αφορά όσους έχουν αποφοιτήσει από ΚΔΒΜ 1 κ΄ 2 και απασχολούνται σε θέσεις άσχετες με τα αντικείμενα των σπουδών τους και η δεύτερη αφορά εκείνους που δεν μπορούν να μετατεθούν ή να ανέλθουν ιεραρχικά με το πρόσχημα του συμφωνώ με αντικατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου