Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Όταν ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης που φωνάζει ότι θα παραιτηθεί “αν πωληθεί μια τρίχα από τη ΔΕΗ” συν-τρώγει με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα


28536659_815617588640419_734509025_nΜπορεί σε δηλώσεις και…συλλαλητήρια ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς πως θα…παραιτηθεί εάν (κατά δική του δήλωση) “πωληθεί έστω και μια τρίχα από τη ΔΕΗ”, “προειδοποιώντας”, έτσι,  την…κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο φαίνεται πως στην πράξη ο ίδιος έχει επιλέξει τη στενή πολιτική σχέση με τον πρωθυπουργό και, φυσικά, με την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο της πώλησης.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα είδαμε χθες στην Τρίπολη και στο 10ο Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στο οποίο βρέθηκε και ο κ. Καρυπίδης 
που χειροκρότησε θερμά τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην ομιλία του μιλησε και για την αποεπένδυση (πώληση δηλαδή) των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Παραβλέποντας (προς το παρόν…) τους λόγους για τους οποίους ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μετέβη μέχρι την Τρίπολη, χρεώνοντας το προϋπολογισμό της Περιφέρειας με οδοιπορικά και εκτός έδρας αποζημίωση, να σημειώσουμε πως ο κ. Καρυπίδης παρακάθισε και στο δείπνο των εκεί τοπικών φορέων προς τον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του.
Και, εύλογα, δημιουργείται η απορία πώς, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας θα κάνει πράξη την απειλή του προς την κυβέρνση πως θα παραιτηθεί εφόσον πωληθεί “μια τρίχα” από τη ΔΕΗ, όταν συναγελάζεται σε κάθε ευκαιρία με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, εναντίον των οποίων -υποτίθεται- θα αγωνιστεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες!
Και κάτι ακόμη: Λίγες ώρες πριν ο Θόδωρος Καρυπίδης δειπνήσει με εκλεκτά, υποθέτουμε, εδέσματα με τον πρωθυπουργό, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δέχονταν δακρυγόνα από τα ΜΑΤ έξω από την αίθουσα στην οποία μιλούσε ο πρωθυπουργός.
Αλλά αυτές είναι μικρές λεπτομέρειες για τον πρόεδρο του Συντονιστικού Οργάνου για τη ΔΕΗ, ο οποίος φώναζε πριν μερικούς μήνες προς την κυβέρνηση “Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε” (εδώ). Το πολύ-πολύ τρώμε κανένα φιλέτο. Καλοψημένο, υποθέτουμε…
ΠΑΝ.

 https://kozanimedia.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου