Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Τσιτσογιαννοπούλου: Μάλλον ανέφικτη η διάθεση του 17% της ΔΕΗ φέτος

«Είναι μάλλον ανέφικτο να μιλάμε για την διάθεση του 17% της ΔΕΗ εφέτος, καθώς τα δεδομένα για την εταιρεία έχουν αλλάξει», αναφέρει η Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Όπως εξηγεί σχετικά, η ΔΕH καλείται να εφαρμόσει ένα διαφορετικό πλάνο που προβλέπει την πώληση λιγνιτικών μονάδων, τα ΝΟΜΕ κλπ. «Αν δεν προχωρήσει η επιχείρηση στις δικές της ενέργειες και στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, αν δεν τοποθετηθεί η αγορά και δεν δούμε τα αποτελέσματα από την ολοκλήρωση όλων αυτών των διαδικασιών που τονίζω ότι δεν αφορούν μόνο την ίδια την εταιρεία, αλλά και τρίτους, όπως οι πιθανοί επενδυτές για
τις λιγνιτικές μονάδες, δεν διαφαίνεται δυνατότητα αξιοποίησης για το ΤΑΙΠΕΔ, αυτό νομίζω είναι αντιληπτό από τον καθένα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει εγκρίνει η ελληνική κυβέρνηση, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και έχει σφιχτά χρονοδιαγράμματα, καταρχήν για τη διετία 2017-2018 με στόχο να συγκεντρωθούν τα μέγιστα δυνατά έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που έχει περιέλθει στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί εφικτό στόχο εσόδων τα 2 δισ. ευρώ για εφέτος και για την περίοδο 2015-2018 ένα ποσό της τάξης των 5,3 δισ. ευρώ.

 https://energypress.gr/news/reuma

Αρχειοθήκη ιστολογίου