Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ο Σπάρτακος ετοιμάζει "καυτή" υποδοχή στον Τσίπρα


Υπό την σκιά της δυσαρέσκειας και της απογοήτευσης που άφησε η τελευταία επίσκεψη του Προέδρου της ΔΕΗ στην περιοχή, εξαιτίας του «αποκλεισμού» του συνδικάτου Σπάρτακος από διαδικασία/σύσκεψη που αφορούσε στο θέμα των εξελίξεων στο Ορυχείο Αμυνταίου (μετά την κατολίσθηση του Ιούνη), συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου.
Η ιστορική διαδρομή του συνδικάτου, ο ρόλος που διαδραματίζει διαχρονικά και το γεγονός ότι εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους στο Όμιλο της ΔΕΗ, ΔΕΝ δικαιολογούν (σε καμία περίπτωση και όπως και να έχουν τα πράγματα)
συμπεριφορές όπως αυτή που εκδηλώθηκε κατά την επίσκεψη του κ. Παναγιωτάκη που δεν ενημέρωσε και δεν κάλεσε το σωματείο –ως τουλάχιστον είχε θεσμική υποχρέωση- να συμμετέχει στην κουβέντα που έγινε για το «αύριο» του ορυχείου Αμυνταίου και φυσικά τους εργαζομένους του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Προεδρείο του Σπάρτακου εξέφρασε στον ίδιο τον πρόεδρο της ΔΕΗ την δυσαρέσκειά του για το συμβάν, θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός που αν μη τι άλλο αφήνει μία αίσθηση απαξίωσης των χιλιάδων εργαζομένων που εκπροσωπούνται στο «πρόσωπο» του σωματείου.
Κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου, το Προεδρείο ενημέρωσε το σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις που συνδέονται με την επόμενη ημέρα της κατολίσθησης στο Ορυχείο Αμυνταίου, για το τι  μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους αλλά και για την τύχη του ιδίου του ορυχείου και όλων των πραγμάτων που επηρεάζονται από τη λειτουργία του.
Το Σωματείο εκτιμά ότι με οργανωμένες, προσεγμένες και μεθοδικές κινήσεις και εφαρμογές, το ορυχείο μπορεί να επανέλθει, ίσως όχι στην αρχική του μορφή αλλά τουλάχιστον «να σταθεί στα πόδια του».
Περαιτέρω, το συμβούλιο δεν άφησε ασχολίαστο και επεσήμανε το γεγονός  ότι για μία ακόμα φορά, οι λιγνιτικές μονάδες και τα υδροηλεκτρικά «κράτησαν» το σύστημα τις ημέρες των συνθηκών καύσωνα, επαναλαμβάνοντας αυτό που γίνεται κάθε φορά που οι συνθήκες «χτυπάνε κόκκινο» και κάθε άλλη μορφή ενέργειας αδυνατεί να στηρίξει το σύστημα και να εγγυηθεί την ομαλότητα τροφοδοσίας χωρίς διακοπές ή και κατάρρευση (black out).
Οι εξελίξεις στα ενεργειακά, αυτές που έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό και αυτές που ήρθαν να προστεθούν το τελευταίο διάστημα (κατολίσθηση), βρήκαν το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ –όπως πάντα- στην πρώτη γραμμή.
Το συνδικάτο παρακολουθεί αδιαλείπτως, προγραμματίζει και παρεμβαίνει κάθε φορά που οι συνθήκες το απαιτούν. Αυτό έκανε και αυτό θα πράττει πάντα, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν κάποιοι.
Το επόμενο διάστημα θα γίνει ενδελεχής ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, επί παντός ζητήματος.
Σε ότι έχει να κάνει με την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή, το σωματείο -ως αποφάσισε- θα εκθέσει τις θέσεις του στον κ. Τσίπρα εκφράζοντας την διαμαρτυρία του για την μεταστροφή των δικών του θέσεων επί των ζητημάτων της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά τις υποστήριζε με σθένος "απειλώντας Θεούς και δαίμονες" στην περίπτωση που κάποιοι κινηθούν σε διαφορετικό πλαίσιο ή δεν επιτρέψουν την εφαρμογή τους.
Τέλος, το Σωματείο θα ζητήσει την άμεση σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να  οργανωθεί έγκαιρα και από κοινού, η "υποδοχή" του Πρωθυπουργού στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση μέχρι τη στιγμή που δρομολογηθούν/ολοκληρωθούν τα σοβαρά ζητήματα που "τρέχουν¨ αυτή τη στιγμή.

Αρχειοθήκη ιστολογίου