Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Άγρια επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και συνδικαλιστές της ΔΕΗ πριν την ομιλία Τσίπρα (βίντεο)

«Θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό επεφύλαξαν εργαζόμενοι στην ΔΕΗ Κοζάνης και άλλα σωματεία, έξω από το εκθεσιακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το kozan.gr, οι συνδικαλιστές εμφανίστηκαν με «φέρετρο» έξω από το εκθεσιακό κέντρο, στο οποίο ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την διαμαρτυρία τους για τις εξελίξεις με την ΔΕΗ.

Στην περιοχή επικράτησε ένταση, όταν διαδηλωτές θέλησαν να προσεγγίσουν τον χώρο του συνεδρίου και παρεμποδίστηκαν από άνδρες της αστυνομίας. Ο πρωθυπουργός είχε φτάσει στον χώρο πολύ νωρίτερα από την στιγμή που σημειώθηκαν τα επεισόδια.

Λίγο νωρίτερα, συνδικαλιστικές εμφανίστηκαν κουβαλώντας ένα φέρετρο έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο, εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.
Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν έναν διαδηλωτή
ωστόσο την ώρα που τον οδηγούσαν στο περιπολικό, εκείνος διέφυγε, μπαίνοντας στην αυλή σπιτιού.
Μετά τις διαβουλεύσεις με τους αστυνομικούς, τελικά οι αξιωματικοί αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον άνδρα, του οποίου όμως συγκράτησαν τα στοιχεία και στον οποίον αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες. 

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στην περιοχή για το πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος», προχώρησαν σε αυτή την κίνηση για να υποστηρίξουν ότι «παρουσία του Πρωθυπουργού «θάβεται» σήμερα η ΔΕΗ, η περιοχή και κάθε αναπτυξιακή προοπτική». 


Τα επεισόδια σχολίασε η ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας εισπράττει τα επίχειρα της αναξιόπιστης πολιτικής του. Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η., όπως και όλοι οι πολίτες, ζητούν αξιοπιστία από τον πολιτικό κόσμο. Γι' αυτό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις μονάδες της Δ.Ε.Η. στο Αμύνταιο έγινε δεκτός με σεβασμό και είχε ουσιαστικό διάλογο μαζί τους για τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνει. Αυτό ίσχυσε και όταν οι απόψεις τους ήταν διαφορετικές. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας που έχει εξαπατήσει την κοινωνία με ψέματα, δεν γίνεται πλέον αποδεκτός ως συνομιλητής. Απομονώνεται από τους πολίτες και αντιδρά με αυταρχισμό».

Αρχειοθήκη ιστολογίου