Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Επιστολή ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Παρατηρήσεις στο Σχέδιο Κανονισμού Εργασίας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Κύριε Πρόεδρε ΔΕΗ ΑΝ. Α.Ε.
Κύριε ΔΝΣ ΔΕΗ ΑΝ.Α.Ε.
Για το Σχέδιο Κανονισμού Εργασίας που μας παραδόθηκε μέσω e-mail στις 19.7.2017 και προγραμματίστηκε να εισαχθεί προς έγκριση σε έκτακτο Δ.Σ. στις 24.7.2017 έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
  • Θεωρούμε εξαιρετικά σύντομο το χρονικό διάστημα εντός του οποίου καλούμαστε να καταθέσουμε τις απόψεις μας επί ενός σχεδίου Κανονισμού Εργασίας όταν μάλιστα διαφοροποιείται σχεδόν στο σύνολό του από τον ισχύοντα ΚΚΠ/ΔΕΗ που λειτουργεί στις άλλες  Εταιρείες του Ομίλου από το 1973.
  • Γενική θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι όλες οι Εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ πρέπει να διέπονται από τον ίδιο Κανονισμό Εργασίας και τις ίδιες εργασιακές σχέσεις και αμοιβές. Άλλωστε από την ίδρυσή της έως και σήμερα  η ΔΕΗ ΑΝ.Α.Ε. λειτουργεί και με προσωπικό που το διέπει ο ΚΚΠ/ΔΕΗ ωστόσο θεωρούμε και εμείς ότι κάποια άρθρα του ισχύοντος ΚΚΠ/ΔΕΗ χρήζουν αλλαγής,  γεγονός που θα επιδιώξουμε με την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ Προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε.
Παρ όλα αυτά και ανεξάρτητα των παρατηρήσεων που θα σας κοινοποιήσουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία – Μέλη μας, στο εν λόγω Σχέδιο Κανονισμού στο κεφάλαιο « ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ» απουσιάζει η διαδικασία του Β’ Βαθμού, γεγονός που θεωρούμε απαράδεκτο.
Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να αναβάλλεται τη συζήτηση του θέματος από το σημερινό Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ και τα Σωματεία – Μέλη της στα οποία είναι ενταγμένοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ΑΝ. Α.Ε. επιδιώκουμε και εργαζόμαστε για συναίνεση (αρχής γενομένης με την υπογραφή ΕΣΣΕ Προσωπικού ΔΕΗ ΑΝ.Α.Ε) προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού ώστε η ΔΕΗ ΑΝ. Α.Ε από ουραγός στην παραγωγή Η/Ε από ΑΠΕ να καταστεί σύντομα Πρωταθλητής.
 Για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Αδαμίδης
  Ο Γεν. Γραμματέας
Αντώνης Καρράς

Αρχειοθήκη ιστολογίου