Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Παναγιωτάκης από Αμύνταιο: Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στο Αμύνταιο ότι δεν περισσεύει ούτε ένας εργαζόμενος από το μόνιμο προσωπικό του ορυχείου λόγω της παύσης των εργασιών μετά την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στους εργαζόμενους του ορυχείου Αμυνταίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι οι όποιες μετακινήσεις προσωπικού  γίνουν σε άλλα ορυχεία «θα γίνουν με γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια».
Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του «γιατί από όλη αυτή την περιπέτεια δεν είχαμε κανένα ατύχημα,  γιατί πρώτα απ όλα εκείνο που μετράει είναι ο άνθρωπος και από αυτή την άποψη να δώσω συγχαρητήρια και στην ιεραρχία του ορυχείου και σε όλα τα στελέχη αλλά και
σε όλους σας, διότι αντιμετωπίσατε ένα φαινόμενο που είναι πρωτοφανές σε έκταση.  Το αντιμετωπίσατε με ψυχραιμία, με οργάνωση, με επαγγελματισμό. Δεύτερον θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω, διότι από την ώρα που διαπιστώθηκε ότι πρόκειται να γίνει ζημιά- άσχετα αν δεν ήταν κατορθωτό να αποφευχθεί η έκταση της ζημίας- όλοι μαζί δουλεύοντας συντεταγμένα, διασώσατε το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού και γενικά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω όλο αυτό το διάστημα το προσωπικό του ορυχείου στέκεται στο ύψος που πρέπει να στέκεται ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ».
Διαβεβαίωσε ειδικότερα τους εργαζόμενους ότι «θα εξακολουθήσετε να είσαστε πολύτιμο κομμάτι του προσωπικού της ΔΕΗ και αυτοί που θα μείνετε αλλά και αυτοί που θα μετακινηθείτε σε άλλες μονάδες θα προσθέσετε αξία στην επιχείρηση. Σαν τέτοιους ακριβώς σάς βλέπει η επιχείρηση και η διοίκηση. Η εμπειρία που έχετε αποκτήσει, η γνώση σας και ο επαγγελματισμός θα αξιοποιηθούν στο έπακρο, η επιχείρηση σάς έχει ανάγκη», διότι όπως επισήμανε υπάρχουν σε άλλα ορυχεία μηχανήματα που κάθονται γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΗ μίλησε και για τη ζημία που υπέστη το ορυχείο, λέγοντας ότι «έχουν γραφτεί πολλά, η ζημία είναι σημαντική, έχει κόστος. Όμως θέλω να σάς διαβεβαιώσω ότι είναι διαχειρίσιμη».


 https://energypress.gr/news/panagiotakis-apo-amyntaio-kanenas-ergazomenos-den-perisseyei

Αρχειοθήκη ιστολογίου