Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Για μια ακόμη φορά τα κάστανα από τη φωτιά έβγαλαν οι τακτικοί καταμετρητές του ΔΕΔΔΗΕ στην καταμέτρηση της Περιοχής Φιλοθέης – Κηφισιάς


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ- ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ/ΔΕΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ-Κ.Η.Ε.



Για μια ακόμη φορά τα κάστανα, κυριολεκτικά, από τη φωτιά έβγαλαν οι τακτικοί καταμετρητές του ΔΕΔΔΗΕ μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην καταμέτρηση της Περιοχής Φιλοθέης – Κηφισιάς.
Το πρόβλημα, αναφορικά με την καθυστέρηση εγκατάστασης του αναδόχου εργολάβου καταμέτρησης στην Περιοχή, με κίνδυνο να μην καταμετρηθούν χιλιάδες πελάτες, λύθηκε με την «επιστράτευση» των τακτικών Καταμετρητών της Περιοχής Φιλοθέης – Κηφισιάς αλλά και την προσωρινή απόσπαση συναδέλφων από τις όμορες περιοχές της Αθήνας, του Περιστερίου, του Πειραιά και της Καλλιθέας, ενώ ανέδειξε και πάλι, περίτρανα και σε όλο τους το μεγαλείο, τις παθογένειες ενός πανθομολογούμενου πλέον αποτυχημένου μοντέλου.
Οι συνάδελφοι Καταμετρητές υπερέβαλαν εαυτόν για να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα, υπέμεναν και επέμειναν αγόγγυστα, μέσα σ’ ένα άγνωστο για τους περισσότερους περιβάλλον, κάνοντας τη δουλειά τους, όπως πάντα, με ζήλο και αυταπάρνηση, με δικά τους μεταφορικά μέσα και σε συνθήκες αφόρητου καύσωνα.
Τα αποτελέσματα άκρως θεαματικά και ηλίου φαεινότερα, η δε διαφορά ποιότητας πασιφανής, καθώς για παράδειγμα, τα ακαταμέτρητα – κλειστά μειώθηκαν ως και 75% (!!!) σε σχέση με τις μετρήσεις των τελευταίων ετών που πραγματοποιούνταν από εξωτερικό συνεργάτη.
Αναμένουμε την έμπρακτη αναγνώριση της Διοίκησης προς τους συναδέλφους που έπραξαν τα δέοντα, ώστε να μην εκτεθεί ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας προς τους πελάτες – καταναλωτές και τους παρόχους Η.Ε., από τις άστοχες ενέργειες κάποιων που εξακολουθούν να επενδύουν στο λάθος.
Το Σωματείο μας στήριξε για ευνόητους λόγους την προσπάθεια της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής για τη λύση του προβλήματος, δεν μπορεί όμως να μην στηλιτεύσει τις πολιτικές και διοικητικές επιλογές που οδήγησαν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θα μπορούσε να εκθέσει ανεπανόρθωτα το κύρος του Διαχειριστή ΕΔΔΗΕ.
Η εναντίωση και η σθεναρή αντίδρασή μας στην ανάθεση της καταμέτρησης των μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας σε τρίτους δεν αποτελεί δογματισμό αλλά στοιχειοθετημένη αντίληψη και θέση, η οποία εκφράζεται επίσημα και διαχρονικά, τεκμηριωμένη με αδιάσειστα οικονομικά και λειτουργικά στοιχεία.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως η μόνη λύση για το ΔΕΔΔΗΕ είναι η Καταμέτρηση να γίνεται με ίδια μέσα, με αξιοποίηση του υπάρχοντος τακτικού προσωπικού Καταμετρητών (ΔΟ2Β), ταυτόχρονα με προσλήψεις και μετατάξεις τακτικού προσωπικού με την ειδικότητα του Καταμετρητή, πιθανόν και με αυξημένα προσόντα, όπως το πτυχίο ηλεκτρολόγου ή άλλης συναφούς ειδικότητας μέσης εκπαίδευσης, ώστε να αποτελέσουν τον κορμό υποστήριξης της τηλεμέτρησης, αν και όποτε εκείνη επεκταθεί στο σύνολο των παροχών ηλεκτρικής ενέργειας, με πιθανή παράλληλη αξιοποίηση μέρους των σημερινών εργολαβικών εργαζόμενων.
Ως την οριστική απομάκρυνση των εργολάβων, απαιτείται πλήρης και απαρέγκλιτη εφαρμογή των εργολαβικών συμβάσεων, με ταυτόχρονη επιβολή των απαιτούμενων ρητρών, χωρίς διττές ερμηνείες και αναγνώσεις.
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που συνέβαλλαν ώστε να λυθεί το ζήτημα, κατά το μάλλον αναίμακτα, αν δεν συνυπολογίσουμε βέβαια την απώλεια των καλοκαιρινών αδειών για κάποιους εξ αυτών.
Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας 

Καρέλης Δημήτριος                                                             Καλπούζος Ιωάννης

Αρχειοθήκη ιστολογίου