Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Σταθάκης: Δύσκολη εξίσωση τα προβλήματα της ΛΑΡΚΟ, αλλά θα βρούμε λύση

Συναντήσεις με τα σωματεία εργαζομένων και τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ είχε, σήμερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την επίσκεψή του στο μεταλλουργικό εργοστάσιο της Λάρυμνας και στο μεταλλείο του Αγίου Ιωάννη.
Σκοπός των συναντήσεων, όπου κυριάρχησε η διάθεση για συνεννόηση και  συνεργασία, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ, ήταν η αναζήτηση λύσης στα χρόνια προβλήματα της εταιρείας, τα οποία το τελευταίο διάστημα επιδεινώθηκαν, από την παρατεταμένη πτωτική πορεία των διεθνών τιμών του σιδηρονικελίου, που παράγει η ΛΑΡΚΟ.
Ο Υπουργός περιέγραψε πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων που έχουν
ήδη αναληφθεί, όπως η ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ. Αναγνώρισε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, όπως η προσφυγή εις βάρος της ΛΑΡΚΟ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που συνεπάγεται αδυναμία δανεισμού και άρα αδυναμία υλοποίησης επενδύσεων. Έκανε λόγο για «μία δύσκολη εξίσωση που καλούμαστε να λύσουμε από κοινού», η οποία είναι το αποτέλεσμα «σειράς προβλημάτων που έχουμε κληρονομήσει», καθώς «παραλάβαμε τη ΛΑΡΚΟ με ένα σχέδιο τριχοτόμησης και ιδιωτικοποίησης». Επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησης, η εταιρεία να αναδιοργανωθεί και να ενταχθεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ, συζητήθηκε η ανάγκη εφαρμογής τόσο ενός βραχυπρόθεσμου προγράμματος, που θα δίνει απαντήσεις στα τρέχοντα ζητήματα ρευστότητας της εταιρείας, όσο και ενός στρατηγικού σχεδίου, που θα την αναδιοργανώσει και θα την καθιστά ισχυρή στο μέλλον. Ο Υπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι η Διοίκηση, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, θα καταφέρουν να βρουν τις λύσεις και υπογράμμισε ότι δεν θα παρθεί κάποια απόφαση χωρίς να προηγηθεί διάλογος.


 https://energypress.gr/news/stathakis-dyskoli-exisosi-ta-provlimata-tis-larko-alla-tha-vroyme-lysi

Αρχειοθήκη ιστολογίου