Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Με τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ συναντήθηκε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Με τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ συναντήθηκε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση γνωριμίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον νέο Πρόεδρο & ΔΝΣ του ΑΔΜΗΕ κ. Μανούσο Μανουσάκη, τη Δευτέρα 10/7/2017.
Στη συνάντηση  συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. κ. Ιωάννης Μάργαρης καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ συν. Φώτης Νικολόπουλος.
Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την Εταιρεία μετά τον ιδιοκτησιακό της διαχωρισμό από τον Όμιλο ΔΕΗ όπως:

  • τα θέματα που αφορούν το προσωπικό,
  • το επενδυτικό πρόγραμμα,
  • η σχέση με τον Στρατηγικό Εταίρο State Grid.
Από την πλευρά του ο κ. Μανουσάκης κατέστησε σαφές ότι τίποτα δεν αλλάζει στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων καθώς ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 149 του Νόμου 4389/16 επίσης ισχυρίστηκε και ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι δεν είναι στις προθέσεις της Εταιρείας να προχωρήσει σε καμία καταγγελία σύμβασης εργασίας, όχι μόνο για τα τρία χρόνια που προβλέπεται από την σύμβαση πώλησης του 24% -για το οποίο η ΓΕΝΟΠ διατήρησε τις επιφυλάξεις της- αλλά και στο μέλλον.
Τέλος, επανέλαβε πως η θέση του βασικού μετόχου είναι να παραμείνει το 51% υπό Δημόσιο Έλεγχο και ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην υπογραφή ΕΣΣΕ με το σύνολο των προηγούμενων ρυθμίσεων να είναι σε ισχύ.
Η ΓΕΝΟΠ και η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ  Α.Ε. συμφώνησαν ότι η διαρκής αλληλοενημέρωση και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι επιβεβλημένη.

Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου