Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ο ΔΕΔΔΗΕ εντόπισε εκτεταμένη ρευματοκλοπή στο όρος Αιγάλεω

Εκτεταμένη ρευματοκλοπή εντόπισαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στο όρος Αιγάλεω στη θέση Πυροβολεία, σε περιοχή που βρίσκονται πάσης φύσεως κεραίες (τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές, τηλεπικοινωνιών κτλ).
Στα πλαίσια των εντατικών ελέγχων που διεξάγουν τα συνεργεία της Εταιρίας, διαπιστώθηκε πως άγνωστοι είχαν παράνομα συνδέσει καλώδια απευθείας στο δίκτυο Χαμηλής Τάσης, απ’ όπου και ηλεκτροδοτούσαν παρακείμενα κοντέινερ, όπου στεγάζονταν ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί πομποί.
Οι παράνομες αυτές συνδέσεις ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, όπως αναφέρει η
εταιρεία. Από την πρώτη στιγμή, ο ΔΕΔΔΗΕ συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών, με σκοπό τη συνέχιση της έρευνας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων.
Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά πως η ρευματοκλοπή εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών. Περαιτέρω, συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα. Τέλος, σημειώνεται πως η ανεύθυνη και παράνομη αυτή πρακτική, επιβαρύνει με το κόστος της απωλεσθείσας ενέργειας, όλους τους υπόλοιπους συνεπείς καταναλωτές.


Αρχειοθήκη ιστολογίου