Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Α.Ρ.Κ.Ε. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ: Θα πολεμήσουμε κάθε λογική που το μόνο που κάνει είναι να πλήττει την ΔΕΗ

Η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε ένα πρόσωπο, γεννά παραγοντισμό και μη ελεγχόμενη λειτουργία αυτού του ατόμου και όταν αυτό το άτομο μέσα από τις αρμοδιότητες που έχει είναι ελεγκτής και ελεγχόμενος, γεννά ερωτηματικά και προβληματισμό.
Αυτό ακριβώς το φαινόμενο έχουμε στο Σταθμό του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Για κάθε Υποτομεάρχη που συνταξιοδοτούνταν, οι αρμοδιότητες αυτού του Υποτομέα περνούσαν σε ένα συγκεκριμένο άτομο, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο αυτό στέλεχος να είναι :

  • Υποτομεάρχης Διοικητικού
  • Υποτομεάρχης Οικονομικού
  • Υποτομεάρχης Προμηθειών και Εργολαβιών
  • Υπεύθυνος για την πύλη και την κεντρική αποθήκη
  • Να ελέγχει τα 8μηνα και τους οδηγούς
Θέλουμε να ρωτήσουμε την Δ/νση του Σταθμού και τη Γεν. Δ/νση Παραγωγής, πώς μπορεί ένας υπεύθυνος Οικονομικού να είναι και υπεύθυνος Προμηθειών, από ποιόν ελέγχεται το συγκεκριμένο στέλεχος και ποιος ο λόγος συσσώρευσης όλων αυτών των αρμοδιοτήτων στο πρόσωπό του.
Δεν έχει άλλα άξια στελέχη ο Σταθμός για να τους αναθέσουν κάποιες από αυτές τις αρμοδιότητες, καθιστώντας το συγκεκριμένο στέλεχος, παράγοντα (με όλη την σημασία της λέξεως) του Σταθμού;
Πώς αλήθεια θα πείσει η Διοίκηση ότι η αξιολόγηση του προσωπικού που θέλει να εφαρμόσει θα είναι αξιοκρατική και όχι αποτέλεσμα παραγοντισμού;
Εμείς, σαν ΑΡΚΕ, καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα, αυτές τις λογικές, αυτές τις πρακτικές και καλούμε τη διοίκηση του Σταθμού και της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις, που θα σπάνε κατεστημένα και λογικές που ίσχυαν και ισχύουν μέχρι σήμερα, αποκαθιστώντας παράλληλα το κύρος της προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Σε μια εποχή, όπου η επιχείρηση βάλλεται από παντού και βρίσκεται στην δυσχερέστερη θέση που ήταν ποτέ, πρέπει όλοι να βοηθήσουν: Τόσο η Διοίκηση όσο και εργαζόμενοι, προκειμένου να βγει από το τέλμα.
Τέτοιες λογικές και πρακτικές δεν επιτρέπονται και εμείς θα τις καταγγέλλουμε και θα τις πολεμάμε όπου τις συναντάμε. 

 http://e-ptolemeos.gr/r-k-e-spartakos-dei-tha-polemisoume-kathe-logiki-pou-mono-pou-kani-ine-na-plitti-tin-epichirisi/

Αρχειοθήκη ιστολογίου