Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Διεκδικούμε πρόσθετη υγειονομική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ δουλεύουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και κινδυνεύουν τόσο από επαγγελματικές ασθένειες όσο και από συχνά εργατικά ατυχήματα για τα οποία οι Διοικήσεις των εταιριών του Ομίλου πρέπει να αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.
Είναι γνωστό ότι η ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) ισοπέδωσε κάθε ρύθμιση που υπήρχε στον κλάδο υγείας και πρόνοιας του ασφαλιστικού μας συστήματος και διέλυσε τα πολυιατρεία παρά το γεγονός ότι οι εισφορές των εργαζομένων και συνταξιούχων είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με τους άλλους ασφαλισμένους.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αντιλαμβανόμενη τις νέες συνθήκες που προκάλεσε η διάλυση του ασφαλιστικού μας διέγνωσε έγκαιρα το πρόβλημα  και ξεκίνησε έναν διάλογο με τη διοίκηση της ΔΕΗ ήδη από το 2014 προκειμένου να κατοχυρωθούν οι
εργαζόμενοι με ένα σύστημα πρόσθετης υγειονομικής κάλυψης. Άλλωστε, το άρθρο 34 του Ν. 2773/99 ορίζει ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν  να έχουν κατ΄ελάχιστο τις παροχές που είχαν.
Ένα τέτοιο θετικό βήμα πετύχαμε πέρυσι στον ΑΔΜΗΕ όταν η προηγούμενη Διοίκηση σύναψε σχετική σύμβαση.  Σήμερα όμως η σύμβαση αυτή κινδυνεύει με ακύρωση λόγω προβλημάτων που ισχυρίζεται ότι διέγνωσε η νέα Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ. Αντιλαμβανόμαστε τις απαιτήσεις που θέτει ο νόμος σε διαγωνισμούς αυτού του είδους αλλά από την άλλη πλευρά πιστεύουμε ότι και η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη χιλιάδες εργαζόμενοι και την καλούμε να ενεργήσει άμεσα καθώς η πρόσθετη κάλυψη θα είναι στον «αέρα» από τις 5 Αυγούστου.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία- Μέλη της θα αγωνιστούν προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στις εταιρίες του Ομίλου να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα πρόσθετης υγειονομικής περίθαλψης αντίστοιχο με αυτό που υπάρχει στις μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.
Αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι το ελάχιστο που οφείλουν οι διοικήσεις των εταιριών του Ομίλου στο προσωπικό τους και χρειάζεται άμεσα να πράξουν τα δέοντα χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Αρχειοθήκη ιστολογίου