Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Καταστροφικές οι συνέπειες για τη Δυτική Μακεδονία και την Εθνική Οικονομία από την πώληση λιγνιτικών μονάδων

Καταστροφικές οι συνέπειες για τη Δυτική Μακεδονία και την Εθνική Οικονομία από την πώληση λιγνιτικών μονάδων
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , τα Σωματεία Μέλη της και οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν χθες  έξω από  την αίθουσα όπου μίλησε ο πρωθυπουργός στην Κοζάνη, την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων και τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Κατά τη συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου για τη ΔΕΗ με τον κ.Τσίπρα, η ΓΕΝΟΠ έκανε σαφή με απόλυτο τρόπο την αντίθεσή της σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο που εκτυλίσσεται κατ΄εντολήν των δανειστών και σε βάρος των πολιτών της περιοχής και υπενθύμισε στον πρωθυπουργό το χαρακτηρισμό «εθνικό έγκλημα», που ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει για τη
διάλυση του Ομίλου ΔΕΗ.
Στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Ενέργεια , στο οποίο συμμετείχε ο αρμόδιος υπουργός, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επανέλαβε ότι η εκποίηση λιγνιτικών μονάδων θα σημάνει την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και θα οδηγήσει σε αποσάθρωση και μαρασμό την τοπική οικονομία.
Για τη ΓΕΝΟΠ μονάδες βάσης θα πρέπει να είναι οι λιγνιτικές και όχι οι μονάδες που χρησιμοποιούν εισαγόμενο φυσικό αέριο. Διαφορετικά , είναι ξεκάθαρο το υψηλό κόστος αλλά και η ενεργειακή εξάρτηση για τη χώρα μας. Ακόμη τονίστηκε πως υπάρχουν νέες τεχνολογίες που μπορούν να δώσουν περαιτέρω διάρκεια στην αξιοποίηση των εγχώριων καυσίμων.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για μια ακόμη φορά επισημαίνει ότι η αξιοποίηση των λιγνιτών μπορεί να συνεισφέρει αποφασιστικά στην Εθνική Οικονομία και ζητά από τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Επιπλέον, «Την κρίσιμη ώρα θα συγκρουστούμε γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια απόφαση με αυτές τις βαρύτατες συνέπειες για την περιοχή και τους καταναλωτές».

Αρχειοθήκη ιστολογίου