Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Σταθάκης: Να πάμε σε μια συζήτηση που θα έχει στο τέλος της ημέρας κερδισμένη τη ΔΕΗ

Την αισιοδοξία του πως το ζήτημα της μετεγκατάστασης του οικισμού των Αναργύρων θα προχωρήσει πολύ σύντομα εξέφρασε μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., σήμερα Τετάρτη, από το Αναπτυξιακό Συνέδριο στα Κοίλα Κοζάνης ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Όπως αναφέρει το kozan.gr, ο υπουργός μίλησε για το market test των Λιγνιτικών Μονάδων, τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, το ρόλο της Επιχείρησης στο νέο ενεργειακό τοπίο και φυσικά για τις μετεγκαταστάσεις των πληττόμενων οικισμών.
«Νομίζω ότι η συζήτηση και ο διάλογος που θα αναπτύξουμε σήμερα αφορούν στις εξελίξεις στην ενέργεια, στην καρδιά της ενέργειας την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι συζητήσεις για το μέλλον του ενεργειακού τομέα και οι αλλαγές
που θα γίνουν βρίσκονται στο επίκεντρό μας. Πάγια θέση μας είναι το να διατηρηθεί ισχυρός πυλώνας η ΔΕΗ και να διατηρήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη λιγνιτοπαραγωγή», σχολίασε.
Ως προς το market test των Λιγνιτικών Μονάδων, ο Υπουργός παρουσίασε πως ο διάλογος με την Κομισιόν δεν έχει ανοίξει ακόμη: «υποβάλλουμε αυτές τις μέρες την πρότασή μας. Θα υπάρξει διάλογος και το market test θα γίνει αφού έχουμε καταλήξει προηγουμένως σε συμφωνία», ανέφερε.
Το μείζον ζήτημα των μετεγκαταστάσεων και δη του οικισμού των Αναργύρων, σαφώς και «καίει» τους κατοίκους της περιοχής και φυσικά ερωτηθείς σχετικά ο αρμόδιος Υπουργός προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις και την αγωνία των πολιτών, απάντησε:
«…Έχουμε προχωρήσει, έχουμε καταθέσει στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα στη Βουλή την τροπολογία για τους Αναργύρους, αυτή λύνει το πρώτο μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε ετοιμάσει το Π.Δ. και νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να προχωρήσουν αυτά που έχουμε σχεδιάσει για τους Αναργύρους. Εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο τέλος Ιουλίου, σειρά έχει ο Μεταλλευτικός Κώδικας και τα δικαστήρια, πιστεύω θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα».
Στέλνοντας μάλιστα το μήνυμά του στους εργαζομένους της ΔΕΗ που αντιδρούν στο «ξεπούλημα» της Επιχείρησης και τα όσα ζητούν οι θεσμοί, ο κ. Σταθάκης ήταν σαφής:
«Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στην Κοζάνη. Έχουμε ανοίξει διάλογο με τους Δυτικομακεδόνες , τους φορείς, τους εργαζομένους. Οι θέσεις μας είναι γνωστές, καθαρές και νομίζω ότι υπάρχει ο χώρος και οι προθέσεις της κυβέρνησης να πάμε σε μια συζήτηση που θα έχει στο τέλος της ημέρας κερδισμένη τη ΔΕΗ παρά τις όποιες αλλαγές θα έχουν γίνει», σχολίασε.


 https://energypress.gr/news/stathakis-na-pame-se-mia-syzitisi-poy-tha-ehei-sto-telos-tis-imeras-kerdismeni-ti-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου