Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Χάος στην Υδρα, πάνω από 24 ώρες χωρίς ρεύμα


Χάος στην Υδρα, πάνω από 24 ώρες χωρίς ρεύμα /Φωτογραφία Αρχείου: Shutterstock
Χάος στην Υδρα, πάνω από 24 ώρες χωρίς ρεύμα /Φωτογραφία Αρχείου: Shutterstock

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν από χθες τα ξημερώματα ντόπιοι και τουρίστες στην Υδρα, καθώς το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα και συνεπώς χωρίς νερό, καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια.
Ολα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 05:30 όταν ξαφνικά η Υδρα βυθίστηκε στο σκοτάδι. 
Λόγω των προβλημάτων, μάλιστα, που έχει με το νερό, το νησί έμεινε και χωρίς νερό!

Οι ώρες εντωμεταξύ περνούσαν και η ηλεκτροδότηση δεν επανερχόταν. Και παρά τις υποσχέσεις του ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση δεν επανήλθε ούτε σήμερα το πρωί. Ο δήμαρχος του νησιού σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ δήλωσε ότι βλέπει η βλάβη να αποκαθίσταται κατά το απόγευμα και το... φως να επιστρέφει τότε στην Υδρα. 
Η περιφέρεια Αττικής από χθες έχει εισηγηθεί την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Το λιμάνι της Υδρας βυθισμένο στο σκοτάδι. Το λιμάνι της Υδρας βυθισμένο στο σκοτάδι.
Χάος στο νησί 
Εντωμεταξύ, έντονος είναι ο εκνευρισμός σε κατοίκους και τουρίστες. Οι επαγγελματίες, μάλιστα, αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα αφού αφενός δεν μπορούν να δουλέψουν, αφετέρου χάλασαν όλα τα προϊόντα που διέθεταν.
Για οικονομική καταστροφή μιλά από την πλευρά του, ο κ.Κώστας Κεχαγιόγλου, ιδιοκτήτης εστιατορίου. «Κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο, εδώ στην Ύδρα εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Είναι μεγάλη καταστροφή αυτό για το νησί μας και μάλιστα πάνω στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αναγκάστηκα να πετάξω όλα τα φαγητά και να διώξω 100 πελάτες σήμερα. Και περιμένω άλλους 70 πελάτες για απόψε το βράδυ, τους οποίους θα διώξω κι αυτούς γιατί δεν μπορείς να τους ταϊσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. Είναι πάρα πολλές οι ώρες χωρίς ρεύμα το νησί και από ότι βλέπω δύσκολα θα λυθεί το θέμα. Είναι δυσφήμηση για το νησί και καταστροφή για εμένα, γιατί ποιος θα με αποζημιώσει εμένα, τώρα; Το κράτος;», έλεγε χθες το βράδυ. 
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στο λιμάνι της Υδρας υπήρξε ένταση ανάμεσα σε τουρίστες που έψαχναν εισιτήριο για να φύγουν άρον άρον από το νησί, λόγω της διακοπής ρεύματος, κάτι που διέψευσε ο δήμαρχος Υδρας Γιώργος Κουκουδάκης. Σε ότι αφορά πάντως τα δρομολόγια από και προς το νησί, το υπ.Ναυτιλιάς διαβεβαιώνει ότι αυτά διεξάγονται κανονικά
Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μαρία Κλαδάκη, μιλώντας στο Θεμα 104,6 αποτύπωσε με τη σειρά της τις δραματικές ώρες που περνά το νησί. «Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί τίποτε. Οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν λειτουργούν ΑΤΜ να βγάλει ο κόσμος χρήματα, η δυσφήμηση είναι τεράστια. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο, σήμερα το νησί με τέτοιες συνθήκες θα αδειάσει». 
Ο κ.Κουκουδάκης ζητούσε χθες την κατανόηση όλων, λέγοντας ότι έχει ασκήσει τις κατάλληλες πιέσεις για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, αποποιούμενος κάθε ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο στο νησί. Ο ίδιος σήμερα το πρωί παραδέχτηκε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, και αρκετοί αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. 
Εντωμεταξύ, στις 3 τη νύχτα έφθασε στο νησί η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να αντιμετωπιστεί έστω εν μέρει το πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η Υδρα, ως συνέπειας της διακοπής ρεύματος. 
Με λάμπες στην κουζίνα, εικόνες άλλης εποχής.  
Με λάμπες στην κουζίνα, εικόνες άλλης εποχής.
Ο ΔΕΔΔΗΕ υποσχόταν ρεύμα μέχρι το πρωί, ο Δήμαρχος βλέπει αποκατάσταση ηλεκτροδότησης το απόγευμα
Εντωμεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ, λίγο μετά τις 01:30 τη νύχτα, ανέφερε ότι ελπίζει ότι η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το πρωί, κάτι το οποίο δεν συνέβη. 
«Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών  Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους». 
Ο δήμαρχος του νησιού από την άλλη, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι βλέπει να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση το απόγευμα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, δεν γνωρίζε καν πού είναι το πρόβλημα, ούτε από τι προκλήθηκε. Τα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αντιμετωπίζουν πάντως βλάβη, σύμφωνα με τον κ. Κουκουδάκη, ενώ τώρα μεταφέρονται δύο γεννήτριες, με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, για να μπορέσει να έχει ξανά ρεύμα το νησί. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου