Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Θέλει να είναι έτοιμος ο ΑΔΜΗΕ

Σε αναζήτηση διεθνών συνεργασιών για το πρότζεκτ της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής-Κρήτης βρίσκεται ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), την  ώρα που βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στο να του ανατεθεί το έργο από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ξεκινήσει προκαταρκτικές επαφές με άλλους Eυρωπαίους διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς, με τον όμιλο Elia, που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο Βέλγιο, να είναι ένας από αυτούς. Εκτιμάται ότι ο ΑΔΜΗΕ, μόλις αναλάβει το έργο, θα εξετάσει άμεσα την προοπτική σύμπραξης με εταιρείες και φορείς με ειδικό βάρος στην αγορά.
Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει την προετοιμασία του ώστε να είναι πλήρως έτοιμος να ελέγξει τις
διαδικασίες κατασκευής της διασύνδεσης, αμέσως μόλις του ανατεθεί το έργο. Έτσι, βρίσκεται, ήδη, σε επαφή με ελληνικές τράπεζες ώστε να υποβάλει τη σχετική Επιστολή Προθέσεων εφόσον απαιτηθεί από τις εξελίξεις. Επίσης, έχει ήδη καταθέσει στην ΡΑΕ τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, ενώ ετοιμάζεται να συντάξει και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 https://energyin.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου