Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ Σορωνής

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή, και η λειτουργία του έχει πλέον αποκατασταθεί, ενώ και το νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο, φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα λειτουργεί πλήρως, καθώς ήδη έχει ξεπεραστεί ο στόχος που τέθηκε.
Μάλιστα όπως ανακοίνωσε χτες ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης σε θέματα ενέργειας Γιάννης Φλεβάρης, μετά από συνάντηση και ενημέρωση που είχε στο γραφείο του με το διευθυντή του εργοστασίου της ΔΕΗ Σορωνής Μιχάλη Μπαρδακά, οι βλάβες αποκαταστάθηκαν, ενώ επικουρικά λειτουργεί και το νέο εργοστάσιο με τις έξι από τις επτά μονάδες που διαθέτει.

Κατά τη συζήτηση εκφράστηκε η εκτίμηση ότι το εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, καθώς μέχρι και σήμερα συνεχίζονται οι δοκιμές για τις δύο τελευταίες μονάδες.
Μιλώντας για τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μπαρδακά ο κ. Φλεβάρης δήλωσε ότι το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αγωνία των πολιτών και των επιχειρηματιών του νησιού μας αλλά και για των επισκεπτών να μην υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης. 
«Φαίνεται ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που υπήρχαν. Ο ίδιος ο κ. διευθυντής μου απάντησε ότι αποκαταστάθηκαν κάποιες βλάβες που υπήρχαν στο εργοστάσιο δηλαδή στο σταθμό της Σορωνής ενώ παράλληλα το εργοστάσιο της Νότιας Ρόδου λειτουργεί με έξι από τις επτά μηχανές –μονάδες που υπάρχουν ( ενώ γίνονται παράλληλα και δοκιμές) αλλά παρέχουν εκ περιτροπής ένα ποσοστό ενέργειας άνω του 25% που ήταν ο στόχος.
Στόχος ήταν να ενισχύσει το υπάρχον εργοστάσιο, αυτή την πιο δύσκολη περίοδο του έτους που είναι υπερφορτωμένο το δίκτυο λόγω των αναγκών σε ενέργεια. Το νέο εργοστάσιο λειτουργεί με αυτές τις νέες μηχανές και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Επίσης η ΔΕΗ με δικά της μέσα εφοδίασε με καύσιμα το νέο και έτσι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Φλεβάρης ο οποίος αναφέρθηκε και στο αίτημα πολλών καταναλωτών για διευκόλυνση στην πληρωμή των λογαριασμών τους.
«Επίσης μετέφερα ως προβληματισμό αυτό που ακούγεται, από πολλούς επιχειρηματίες των νησιών και κατοίκους ότι έχουν συγκεντρωθεί οφειλές προς τη ΔΕΗ για να γίνει μία παρέμβαση προς τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να μπορέσουν οι οφειλέτες με πολλές δόσεις να πληρώσουν τις οφειλές τους ώστε να είναι όλοι κερδισμένοι. Ως περιφέρεια «βάζουμε» τέτοια θέματα για τη στήριξη και διευκόλυνση των πολιτών που έχουν ανάγκη», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης. 
Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Φλεβάρη για το πότε θα λειτουργήσει πλήρως το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, εκείνος απάντησε τα εξής: «στο νέο εργοστάσιο λειτουργούν οι έξι από τις επτά μονάδες. Οι τέσσερις λειτουργούν συνεχώς και οι άλλες κάνουν δοκιμές. Μόλις ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα τότε θα είναι σε δυνατότητα παραγωγής όλου του ηλεκτρικού φορτίου που μπορεί να αποδώσει. Όμως ακριβώς τι περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο δεν το γνωρίζουμε. Πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα οι δοκιμές.
Πιθανολογείται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε πλήρη λειτουργία του εργοστασίου. Επίσης το παλιό εργοστάσιο θα λειτουργεί επικουρικά καθώς δεν ανακοινώθηκε ότι το παλιό θα σταματήσει τη λειτουργία του».
(rodiaki.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου