Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΝΔ για τα μπλακ αουτ: Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, μετά τις διακοπές ρεύματος στα νησιά, άρα υπάρχει ζήτημα ελλιπούς συντήρησης στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στα νησιά, τονίζει ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, βουλευτής Μάνος Κόνσολας.
Ο "γαλάζιος" βουλευτής επισημαίνει ότι η πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης για πάνω από 35 ώρες σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ύδρα, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, αφού καταγράφονται, ταυτόχρονα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και σε άλλα νησιά όπως η Σκόπελος, η Τήνος, η Σαντορίνη ενώ προβλήματα έχουν καταγραφεί και σε νησιά της Δωδεκανήσου.

Τονίζει δε ότι η ένταση και η συχνότητα των προβλημάτων αναδεικνύει ζητήματα πλημμελούς συντήρησης των δικτύων, αλλά και έλλειψης παρεμβάσεων και νέων υποδομών στο δίκτυο διανομής.
Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι, τα περισσότερα από τα νησιά του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, συνδέονται με υποθαλάσσια καλώδια και η ελλιπής συντήρηση του δικτύου εγκυμονεί κινδύνους για πολύωρες διακοπές που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνο στην καθημερινότητα των πολιτών σε αυτά τα νησιά, αλλά και στον τουρισμό.
Με βάση τα παραπάνω, ο τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει δύο ερωτήματα προς την κυβέρνηση:
1. Ποια ποσά έχουν διατεθεί για τη συντήρηση των δικτύων στα νησιά, από το 2014 έως σήμερα και ανά έτος.
2. Ποια είναι τα ποσά που έχουν διατεθεί σε επενδύσεις στα δίκτυα διανομής από το 2014 έως σήμερα και ανά έτος.

Αρχειοθήκη ιστολογίου