Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

ΑΔΜΗΕ: Διασφαλίζονται πλέον επ'αόριστον οι θέσεις όλων των εργαζομένων μετά την τροποποίηση της Συμφωνίας Μετόχων

Σε αλλαγή της Συμφωνίας Μετόχων υπέρ των εργαζομένων προχωρά η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, καθώς τροποποιεί τη ρήτρα που διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας για τρία χρόνια από την σύναψη της Συμφωνίας (20 Ιουνίου 2017).
Μετά από πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και την πλήρη συναίνεση του στρατηγικού επενδυτή, State Grid Corporation of China (της οποίας πάγια πολιτική είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας όπως πράττει και στην Κίνα), τροποποιούνται οι σχετικές ρυθμίσεις τις Συμφωνίας Μετόχων. Ειδικότερα, διασφαλίζονται πλέον επ’ αόριστον οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων, έως ότου θεμελιώσουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, «Το πρώτο βήμα για την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού ήταν η πρόσφατη υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα από όσο προέβλεπε η Συμφωνία Μετόχων. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώνεται σήμερα, που η χώρα βγήκε από το Μνημόνιο και άλλαξε σελίδα. Και η ευόδωσή της κατέστη εφικτή μόνο επειδή η αρχική Συμφωνία Μετόχων προέβλεπε την διατήρηση των θέσεων εργασίας επί τριετία, ως βασικό στοιχείο της διατήρησης του δημοσίου ελέγχου στο πλαίσιο του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του Διαχειριστή».

 https://energypress.gr/news/reuma

Αρχειοθήκη ιστολογίου