Διαμαρτυρία για τις προσλήψεις στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ απέστειλε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και το Σωματείο Εργαζομένων “Ζευς” ΔΕΗ Α.Ε. αναφορικά με τη στελέχωση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ.
Αναφέρει σ’ αυτήν τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε στο γραφείο σας, τον Μάρτιο του 2018 με την παρουσία του βουλευτή κ. Γάκη σχετικά με τη στελέχωση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ν. Ρόδο, επανερχόμαστε και σας τονίζουμε τα παρακάτω:

- Θεωρούμε σημαντική την έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου που θα καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια στο νησί της

Ρόδου.
- Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το γεγονός ότι καθυστερούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με απόλυτη προτεραιότητα στο ντόπιο εργατικό δυναμικό όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί η ΔΕΗ, σαν ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος στην τοπική κοινωνία.    

- Σας επισημαίνουμε ότι ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί από τον ΑΣΕΠ οι θέσεις των 11 πτυχιούχων μηχανικών που έχετε ζητήσει, ενώ και από τις 22 προσλήψεις που πραγματοποιήσατε, μόνο 14 εργαζόμενοι κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, λόγω κακής διατύπωσης της προκήρυξης που δεν ευνοούσε την εντοπιότητα.
- Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη μετακίνηση από την υπόλοιπη χώρα 20 εργαζομένων που έχετε ήδη προκηρύξει με την υπ’ αριθμ. ΓΔ/Π/2278/31-8-2018 ανακοίνωσή σας.

- Η μετακίνηση μονίμων 20 εργαζομένων από την υπόλοιπη χώρα περιορίζει σημαντικά τις θέσεις που έχετε υποσχεθεί να καλύψετε με μόνιμο ντόπιο προσωπικό.

- Σας καλούμε να περιορίσετε τις μετακινήσεις αυτές μόνο στους ελάχιστους αναγκαίους για την αρχική λειτουργία του εργοστασίου και να προχωρήσετε – όπως σας αναφέραμε και παραπάνω – στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με κύριο κριτήριο την εντοπιότητα ικανοποιώντας έτσι το πάγιο αίτημα της τοπικής  κοινωνίας και υλοποιώντας τις αρχικές δεσμεύσεις της ΔΕΗ απέναντί της. 
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία». https://www.rodiaki.gr/article/396024/diamartyria-gia-tis-proslhpseis-sto-neo-ergostasio-ths-deh-sth-rodo