Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εναντίον του Πρόεδρου της ΔΕΗ γιατί διορίζει την συζυγό του σε "ανεξάρτητο" Ινστιτούτο






 

Ποια…..μισή ΔΕΗ

Ποιο…..ξεπούλημα του 40% της λιγνιτικής και υδραυλικής παραγωγής

Ποιο…..χάρισμα του ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους 

Ποιο…..ορυχείο  Αμυνταίου 

Ποιες…..ανείσπρακτες οφειλές

Η Διοίκηση της Εταιρείας αντιμετωπίζει σοβαρότερα προβλήματα

      Συστήνει  Διεθνές Ινστιτούτο για το περιβάλλον, την ενέργεια και την υγεία  (άγνωστης νομικής μορφής ), σαν να μην υπάρχουν στον Όμιλο της ΔΕΗ αντίστοιχες Διευθύνσεις Περιβάλλοντος, Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας και  Στρατηγικής με μεγάλη εμπειρία.

      Εν κρυπτό και με άγνωστους πραγματικούς σκοπούς - εκτός των προφανών - το Δ.Σ της ΔΕΗ στις 10/5/2017 αποφάσισε την δημιουργία του Ινστιτούτου με τον βαρύγδουπο τίτλο.

     Με  απόφαση του ο Πρόεδρος και ΔΝΣ της ΔΕΗ διόρισε με συνοπτικές
διαδικασίες  την σύζυγο του Τολάκη Μαρία  Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας της ΔΕΗ ως Πρόεδρο του Ινστιτούτου στις 12/5/2017.

      Ουσιαστικά ο ΔΝΣ της ΔΕΗ θα καθορίζει την σύνθεση του άμισθου 7μελους Δ.Σ 5ετους  θητείας του «ανεξάρτητου» Ινστιτούτου. 

     Όσο βαρύγδουπος είναι ο τίτλος του Ινστιτούτου, τόσο εξειδικευμένα είναι και τα θέματα που θα ασχοληθεί ( π.χ εργονομία, επιδημιολογία, βιοστατιστική κ.α ).

      Το «όραμα» και ο απώτερος στόχος είναι, η προώθηση της περιβαντολλογικής και δημόσιας υγείας, μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης, για την μείωση της θνησιμότητας στους χώρους που δραστηριοποιείται η ΔΕΗ αλλά και στην Βαλκανική χερσόνησο.

     Και ο ποιο αδαής καταλαβαίνει ότι, για να γίνουν στοιχειωδώς αυτά που οραματίζονται, απαιτούνται προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, εργαστήρια και μεγάλα κονδύλια.

     Τα τελευταία, ως αποκλειστική χρηματοδότηση, θα είναι από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και την παροχή υπηρεσιών σε τρίτους.

     Με απλά λόγια, εάν δεν υποκρύπτεται κάτι άλλο ( όπως τα γνωστά προγράμματα επιμόρφωσης μέσω ΕΣΠΑ ), σε αυτόν τον κυκεώνα του ενεργειακού τομέα που καταστρέφει την ΔΕΗ,

ταιριάζει απόλυτα ο ημιτελής τίτλος της ανακοίνωσης

     Ενδεικτικό παράδειγμα ευνοιοκρατίας της πρώτης – δεύτερης  Αριστεράς, που στην Επιχείρηση με τις συνεχείς μεταβολές , αναθέσεις και τις τεράστιες δυνατότητες του ΔΝΣ για κατάργηση και δημιουργία Διοικητικών και Ειδικών Στελεχών, παρατηρούμε καθημερινά.

Έτσι οραματίζονται και υλοποιούν την αξιολόγηση των Εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ και όχι μόνο.    


                                                                                             
                                                   
                                                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου