Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΕΠΑΔ: "Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΡΗΚΕ ΕΝΑΝ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΣΥΜΜΑΧΟ"



ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΆΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ο ακροδεξιός κήρυκας του μίσους Ντόναλντ Τραμπ που σε κάθε του ευκαιρία δηλώνει πολέμιος του εργατικού κινήματος, που φιλοδοξεί να καταλύσει κάθε έννοια κοινωνικής μέριμνας και ισονομίας, που είναι εναντία σε κάθε μορφή διαφορετικότητας και ταυτόχρονα ένθερμος υποστηρικτής των Αμερικανικών πολυεθνικών συμφερόντων, με αφορμή την δήλωση περί αποχώρησης των ΗΠΑ από την ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, βρήκε έναν ένθερμο υποστηρικτή, που δεν είναι άλλος από την ηγεσία της  ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:  Η ηγεσία της  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με δελτίο τύπου που εξέδωσε για τη παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, σε πλήρη αντίθεση με τη διεθνή και επιστημονική κοινότητα, ταυτίζεται με την απόφαση του μισαλλόδοξου
Ντόναλτ Τραμπ που χαρακτηρίζει ως «απάτη» την συμφωνία για την κλιματική αλλαγή και συνωμοσία των κινεζικών συμφερόντων.

Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκύριά για τους εργαζόμενους και τις εταιρίες του ομίλου ΔΕΗ αντί να ασχολείται με τα καυτά προβλήματα της περιόδου, καταφεύγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα, αποθεώνει την επιχειρηματολογία Τραμπ και τα πολυεθνικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, και με τη στάση της προκαλεί βαρύτατο πλήγμα στην αξιοπιστία του θεσμού, όσο και την υπόθεση υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων.

Αν μη τι άλλο είναι υποκριτικό και επικίνδυνο η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που κατ΄ εξακολούθηση στα Διοικητικά της Συμβούλια δηλώνει υπέρμαχος της «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ» (π.χ είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής κοινότητας και οφείλουμε να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες), όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο να συντάσσεται με αμφιλεγόμενες στρατηγικές, υπερατλαντικά, πολυεθνικά, γεωστρατηγικά συμφέροντα και σενάρια συνομωσίας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Διαβάζοντας το δελτίο τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που προσβάλει κάθε έννοια κοινής λογικής, νοιώθω την υποχρέωση να  καταγγείλω την απαράδεκτη και κοντόθωρη λογική της ηγεσίας της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  η οποία :
·        Απαλλάσσει την μισαλλόδοξη, αντεργατική, αντιμεναστευτική, ρατσιστική συμπεριφορά του Τραμπ.
·        Υποστηρίζει την χωρίς όρους και όρια ρύπανση του περιβάλλοντος και την καταστροφή του από τις μεγάλες βιομηχανίες και πολυεθνικούς κολοσσούς και κατ’ επέκταση την καταστροφή της υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων, με ότι αυτό συνεπάγεται.
·        Χρησιμοποιεί  προσχηματικά εργαλεία για να καλύψει την έλλειψη στρατηγικής και θέσεων σε ότι αφορά τις καθαρές μορφές ενέργειας, παραβλέποντας την καταστροφή που συντελείτε στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΕ. Πράγματι θα ήταν αφέλεια να σκεφθεί κάποιος ότι η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ είναι ατυχής ή τυχαία ή άστοχη ή άτοπη. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Ο Προέδρος των ΗΠΑ, δεν κόπτεται για τα συμφέροντα των αδυνάτων της γης. Για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της χώρας του  κόπτεται  (π.χ έλεγχος ενεργειακών πόρων ανά τον πλανήτη), με τα οποία εσείς κρίνατε σκόπιμο να ταυτιστείτε.

ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Δεν δικαιούται κάνεις να αμφισβητεί την αναγκαιότητα δράσεων και πολιτικών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αυτό μάλιστα δεν εμποδίζει το εθνικό καύσιμο να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας. Το ποσοστό με το οποίο θα συμμετέχει ο λιγνίτης στην ηλεκτροπαραγωγή τις επόμενες δεκαετίες (σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της κλιματικής αλλαγής), αποτελεί αντικείμενο εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, για τον οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχετε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ηγεσίας της  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ακολουθώντας μια επιπόλαιη και κοντόθωρη τακτική, έχοντας ένα παρελθόν που δεν τιμά το συνδικαλιστικό κίνημα, αποδεικνύει ακόμα μια φορά, στηρίζοντας ότι πιο αντιδραστικό υπάρχει ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου και προπαντός, κατώτερη των περιστάσεων.  

Αθήνα 6 /6 / 2017
ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ
& ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ  ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΆΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου