Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΣΟΣ/ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Νέο δείγμα αυθαιρεσίας και δεσποτισμού από το Διευθυντή του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β



Αδικαιολόγητη και χωρίς αιτιολόγηση μείωση της βαθμολογίας

των εργαζομένων
Με προηγούμενη ανακοίνωσή μας καταγγείλαμε την καθυστέρηση κατά τέσσερις (4) μήνες της σύνταξης και αποστολής προς την Ιεραρχία (ΔΕΘ - ΔΑΝΠΟ) των Ειδικών Φύλλων Αξιολόγησης των εργαζομένων του ΑΗΣ Μ - Β από την Τοπική Διεύθυνση.

Μετά την αποστολή τους, έρχεται να διαταράξει το εργασιακό κλίμα η αδικαιολόγητη και χωρίς αιτιολόγηση μείωση της βαθμολογίας δημιουργώντας αίσθημα απογοήτευσης στους εργαζόμενους.

Μετά από 25 και πλέον χρόνια αδιάκοπης προσφοράς τους, με βαριά εργασία τόσο στις βάρδιες όσο και στη συντήρηση του Σταθμού - που πολύ συνάδελφοί μας την πλήρωσαν και με την ίδια τους τη ζωή - είδαν έκπληκτοι το Διευθυντή του ΑΗΣ Μ - Β να ρίχνει τη βαθμολογία τους σε ασυμφωνία με τη βαθμολογία
των τομεαρχών ως δεύτερων κριτών που είναι άμεσοι προϊστάμενοί τους (διαφορά μέχρι και 150 μονάδες).



Η αξιολόγηση με τη σοβαρή μείωση της βαθμολογίας για αρκετούς εργαζόμενους στην 4η Μονάδα και για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της 5ης Μονάδας συμπερασματικά αποδεικνύει:

·        Την τεράστια απόκλιση - σύμφωνα με την πληροφόρησή μας - μεταξύ του άμεσου κριτή (Τομεάρχες) και του τελικού κριτή (Διευθυντής).

·        Την υπονόμευση αξιοκρατικής κρίσης θέτοντας σε αμφισβήτηση κάθε έννοια  δικαίου της ΔΕΗ στη διαχρονική της πορεία.

·        Την απαξίωση του άμεσου κριτή και της ιεραρχίας που οδηγεί σε δεσποτισμό και λογικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

·        Την έλλειψη ουσιαστικής και αντικειμενικής αξιολόγησης που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

·        Την έκδηλη αντιπάθεια και απαξιωτική πρακτική του Διευθυντή του ΑΗΣ Μ - Β.



Διερωτώμεθα λοιπόν:

Αυτός ήταν ο βασικός λόγος καθυστέρησης σύνταξης και αποστολής της βαθμολογίας του προσωπικού;

Αυτή είναι η ανταμοιβή για την αφιέρωση μιας ολόκληρης ζωής στην εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων για την ηλεκτροδότηση της χώρας μας ;

Μήπως το κλίμα φόβου είναι ο νέος δρόμος καταδυνάστευσης και υποταγής των εργαζομένων που τολμούν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ;

Με τέτοια νοοτροπία και πρακτική θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης ;



Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης καταγγέλλει την παραπάνω πρακτική του Διευθυντή του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β που καταργεί κάθε αντικειμενική, αξιοκρατική αξιολόγηση και βαθμολόγηση για το έτος 2016 και υπονομεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων.





Έρχεται στο προσκήνιο επίσης μια αυταρχική στάση που καταργεί τη λειτουργία της Τοπικής Ιεραρχίας αφού ουσιαστικά μόνος του ο Διευθυντής αποφασίζει για τη βαθμολογία των εργαζομένων.

Ειδικότερα με το πετσόκομμα της βαθμολογίας στην 5η Μονάδα επιδιώκει να αποποιηθεί ο ίδιος ο Διευθυντής τις τεράστιες ευθύνες που του αναλογούν στην επάνδρωση, την εκπαίδευση και την προοπτική λειτουργίας της.



Επειδή η παραπάνω αξιολόγηση των εργαζομένων είναι άδικη αφού δεν στηρίζεται σε αντικειμενική κρίση με συγκεκριμένη τεκμηρίωση για κάθε συνάδελφο

Επειδή είναι αποτέλεσμα της απόλυτης εξουσίας του ενός, απαξιώνοντας τους υπόλοιπους κριτές

Επειδή αυτή η πρακτική είναι άκρως αντίθετη με το νέο σύστημα αξιολόγησης που έχει θεσπίσει η Διοίκηση και επιδιώκει να αποτελέσει μια νέα τομή στη λειτουργία της Επιχείρησης στις σημερινές συνθήκες

Απαιτούμε από τη Διεύθυνσή σας και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να επαναφέρει σε τάξη το Διευθυντή του ΑΗΣ Μεγαλόπολις - Β’ που επιμένει να αναπολεί την αλήστου μνήμης περίοδο 1991 -1993, μια εποχή αυταρχισμού για τον ΑΗΣ Μ - Β.

Υπενθυμίζουμε: Πως πέρασε η εποχή που κάποτε η Διοίκηση επιβαλλόταν δια του φόβου και πως οι εργαζόμενοι θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση με τους αγώνες τους.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης σας καλεί όπως στις περιπτώσεις εργαζομένων που διαπιστωθούν τα καταγγελλόμενά μας και η αξιολόγησή τους είναι φανερά άδικη και εκδικητική και σε πλήρη αντίθεση με τις οριζόμενες υπηρεσιακές οδηγίες να υπάρξει συμπληρωματική - διορθωτική σύνταξη των Ειδικών Φύλλων Αξιολόγησης τους.



Ευελπιστούμε στην άμεση αντιμετώπιση του παραπάνω ζητήματος με δίκαιη και αξιοκρατική αποκατάσταση της βαθμολογίας των συναδέλφων μας, επιφυλασσόμενοι σε διαφορετική περίπτωση, για κάθε νόμιμη ενέργεια κάθε μορφής και διάρκειας.





Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου