Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Σάλος για τη «συμμαχία» ΓΕΝΟΠ -Τραμπ για το κλίμα

Σάλος και αποδοκιμασίες για τη «συμμαχία» ΓΕΝΟΠ -Τραμπ για το κλίμα


Θύελλα προκαλεί η προσπάθεια των συνδικαλιστών της ΔΕΗ να αποδομήσουν την... κλιματική αλλαγή και να την αποδώσουν σε επιχειρηματικά συμφέροντα-  Έντονες αντιδράσεις από κόμματα και από πολίτες στο διαδίκτυο 

Εντονότατες αντιδράσεις  συνεχίζει να προκαλεί η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ με την οποία οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ επιχείρησαν χθες να εξαφανίσουν την... κλιματική αλλαγή και να αποδώσουν την σχετική συζήτηση σε επιχειρηματικά συμφέροντα! Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η ΔΕΗ αναμένεται να διαχωρίσει τη θέση της από αυτή των συνδικαλιστών της και την Τρίτη αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση της Επιχείρησης.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρει πως «μόνο ως θλιβερή γραφικότητα

παρηκμασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας, μπορεί να εκλάβει την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ. Εξίσου σκληρή ήταν και η αντίδραση από το Ποτάμι το οποίο εξέφρασε την ευχή σύντομα ο Αμερικανός Πρόεδρος αν ανταποδώσει το αναπάντεχο δώρο της ΓΕΝΟΠ, ενώ αντιδράσεις προκλήθηκαν και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε μίλησε για συνδικαλιστικός αναχρονισμός, συντεχνιασμός και συνωμοσιολογία.
Στον χορό των αντιδράσεων μπήκαν όπως ήταν αναμενόμενο και οι χρήστες του διαδικτύου... οι οποίοι επέκριναν έντονα τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

Όλα ξεκίνησαν από την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ που εκδόθηκε με εφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και η οποία χαρακτήριζε ως «κινεζική συνωμοσία» και «δημιούργημα των συμφερόντων» που οραματίζονται το τέλος των ορυκτών καυσίμων, την κλιματική αλλαγή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ: 
Υποστηρίζοντας και επιμένοντας, προφανώς, στην άποψή του ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλά μια «κινεζική συνομωσία», ο Τραμπ -τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του- ανακοινώνει ότι οι ΗΠΑ διακόπτουν την εφαρμογή των μη δεσμευτικών όρων της συνθήκης για την κλιματική αλλαγή και τερματίζουν τη συνδρομή τους στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα.
Ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, μία υπερδύναμη, οι ΗΠΑ (ένα από τα κράτη και συγκεκριμένα το δεύτερο κράτος με τους πιο υψηλούς ρύπους) αφήνουν τα υπόλοιπα 195 έθνη να συνεχίσουν το κοινό σχέδιο δράσης, που «εμπνεύστηκαν» κάποιοι προκειμένου να …επιτύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων.

Εκτός από το γεγονός ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία δημιουργεί -εκ των πραγμάτων- πλέον ένα νέο σκηνικό και αλλάζει τα δεδομένα, πολλά είναι και τα ερωτήματα που εγείρει (ως προς τα όσα έχουν προηγηθεί) ενώ δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι, ταυτόχρονα, αποτελεί μία κίνηση η οποία μάλλον έρχεται να επιβεβαιώσει κάποια πράγματα.
Αλήθεια, μετά από την εξέλιξη αυτή, ποιο μπορεί να είναι το προφανές: α) ότι πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένες βιομηχανίες που προωθούν φιλοσοφίες, εκστρατείες, «λογικές» και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με προφανή στόχο να αποκομίσουν κέρδη ή β) το ότι μία υπερδύναμη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να αδιαφορεί τόσο πολύ για το μέλλον και να είναι τόσο «αναίσθητη» αδιαφορώντας για κάτι δήθεν «τόσο τραγικό» όσο το «κατασκεύασμα» της κλιματικής αλλαγής;

Σήμερα, όταν αναφέρουμε την λέξη «περιβάλλον», συνειρμικά σκεφτόμαστε «κλιματική αλλαγή» και «υπερθέρμανση του πλανήτη», την ίδια ώρα που η αλλαγή του κλίματος αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια αυτών που διαμορφώνουν τις πολιτικές και που στο όνομα των «πράσινων χαρτοφυλακίων» εφεύραν την «πράσινη οικονομία».

Θα ήταν αφέλεια να σκεφθεί κάποιος ότι η κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ είναι ατυχής ή τυχαία ή άστοχη ή άτοπη. Μάλλον το αντίθετο. Και στοχευμένη είναι και καθόλου τυχαία και μάλλον είναι ένα βήμα στο οποίο θα προστεθούν πολλά ακόμα βήματα και που όσο  περνούν τα χρόνια τόσο θα έρχονται να αποδείξουν ότι οι υποψίες και οι αρχικές εκτιμήσεις για την καλοστημένη μηχανή της κλιματικής αλλαγής και την απάτη των μεγάλων συμφερόντων στις πλάτες των περισσότερο αδυνάτων, έχουν ισχυρή βάση και μία πολύ δυνατή δόση αντικειμενικότητας.
Προς επίρρωση των καταστάσεων αξίζει να αναφερθεί ότι ούτε μπορεί να ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή (συμφωνία των Παρισίων) επετεύχθη μετά από μία εικοσαετία αδιέξοδων συναντήσεων. Σαν πολύ δεν είναι για κάτι τόσο τραγικό και τρομακτικό; (ο σοφός λαός λέει ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά»). Φαίνεται όμως ότι «η φωνή των συμφερόντων», με το πέρασμα των ετών, μεγάλωσε και έτσι τελικώς τα κατάφερε να επιβληθεί.

Κάπως έτσι, μπήκε σε εφαρμογή μία συμφωνία που αποτελεί ένα σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω» από τους 2°C, με…. κόστος που το φόρτωσαν στις πλάτες των ορυκτών καυσίμων γιατί «έτσι τους συνέφερε».

Την ίδια ώρα, σκαρφίστηκαν και συνέταξαν οδηγίες και επέβαλλαν δεσμεύσεις που αναγκάζουν την συμμόρφωση σε καθεστώτα που αυτή τη στιγμή π.χ επιβάλλουν παύση λειτουργίας των ορυχείων, απόσυρση μονάδων της ΔΕΗ με μία «βίαιη» διαδικασία και πολλαπλές αρνητικές και καταστροφικές συνέπειες τις οποίες, διαχρονικά, έχουμε εκθέσει και για τις οποίες διεξάγουμε έναν διαχρονικό αγώνα προκειμένου να τις αποτρέψουμε. 

Τέλος, δεν είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς την μηχανορραφία που σκαρφίστηκαν και βάπτισαν ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο ως γνωστόν είναι η αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), είναι η συνεισφορά όλων μας στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων μέσω προώθησης των ΑΠΕ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει πολλές φορές υποστηρίξει και αποδείξει την ευαισθησία της για την προστασία του περιβάλλοντος. Μία ευαισθησία δεδομένη, διακηρυγμένη και σαφής. Άλλο τόσο σαφής είναι η θέση εκείνη που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους ότι «ο πλανήτης και η χώρα μας έχουν ανάγκη από την Πράσινη Ανάπλαση και όχι από την «πράσινη ανάπτυξη» που είναι «καθαρό» δημιούργημα των συμφερόντων.

Παπαδημούλης:  Συνδικαλιστικός αναχρονισμός, συντεχνιασμός και συνωμοσιολογία
Η πρώτη αντίδραση εκδηλώθηκε από τον Δ. Παπαδημούλη . Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή την ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου της ΔΕΗ για την κλιματική αλλαγή, στην οποία αναφερόταν ως «κατασκεύασμα».

«Συνδικαλιστικός αναχρονισμός, συντεχνιασμός και συνωμοσιολογία», σχολιάζει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο κύριος Παπαδημούλης, που επίσης αναφέρει πως η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ να αποσύρει την χώρα από την Συμφωνία του Παρισιού κατά της Κλιματικής Αλλαγής είναι «νάρκη».

«Παγκόσμια μέρα προστασίας του περιβάλλοντος σήμερα. Η συμφωνία του Παρισιού κατά της κλιματικής αλλαγής θα προχωρήσει, παρά την νάρκη Τραμπ.
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θεωρεί "μύθο" κ "συνωμοσία των Κινέζων" την κλιματική αλλαγή! Συνδικαλιστικός αναχρονισμός, συντεχνιασμός και συνωμοσιολογία», έγραψε ο κύριος Παπαδημούλης.

Μανιάτης: Τέτοια άποψη μόνο στην Ελλάδα των ψεκασμένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και ταυτόχρονα εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ μιλώντας για  μια θλιβερή γραφικότητα παρηκμασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας. 

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ με την οποία αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή, ο πρώην υπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων:  «Μόνο ως θλιβερή γραφικότητα παρηκμασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας, που δεν μπορεί να εκφράζει την πλειοψηφία των εργαζομένων, μπορώ να θεωρήσω την ανακοίνωση της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, για την Κλιματική Αλλαγή. Η απαράδεκτη απόφαση Τραμπ και η δήθεν παγκόσμια συνωμοσία των Κινέζων, μόνο σε μια Ελλάδα των ψεκασμένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μπορούσε να βρει αναπάντεχους συμμάχους. Η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος είναι η εθνική ημέρα για το μέλλον της πατρίδας μας».

Ποτάμι: Ελπίζουμε ο Τραμπ να ενημερώθηκε και να ανταποδώσει
«Επιτέλους οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ συμφώνησαν! Τους ενώνει ο Τράμπ! Ας διαμαρτύρεται ολόκληρη η προοδευτική ανθρωπότητα. Ας φωνάζει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Ας βλέπουμε παντού τα σημάδια κι ας παλεύουν χιλιάδες οργανώσεις ανά την υφήλιο. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επαινούν τον Τράμπ γιατί και αυτοί ξέρουν ότι «πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα». 

Με αυτό το σχόλιο αντέδρασε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για το κλίμα και σημείωσε: «Ελπίζουμε ο Τραμπ να έχει ενημερωθεί και να ανταποδώσει την χειρονομία. Στην επόμενη διαδήλωση για την διαιώνιση των προνομίων των κομματικών συνδικαλιστών να στείλει εκπρόσωπό του»!
 http://www.protothema.gr/greece/article/685678/salos-kai-apodokimasies-gia-ti-summahia-genop-trab-gia-to-klima-/

1 σχόλιο:

 1. 1) Ο Τράμπ είπε το προφανές: Η "Κλιματική Αλλαγή" που αναφέρεται από την δήθεν Συμφωνία του Παρισιού είναι μούφα και στο περιεχόμενο, και στην μεθόδευση και στην τακτική της άσκησης (όλοι λένε "ναι" ξέροντας ότι οι Αμερικάνοι θα πούνε όχι και ότι Κινέζοι μας τρολάρουν στο θέμα.
  2) Δεν είναι μόνο ο Τραμπ. Και προηγούμενοι πρόεδροι (με εξάιρεση τον Ομπάμα που πήρε βραβείο πριν μάθει που είναι ο Λευκός Οικος) είχαν πει "όχι" σε αντίστοιχα
  3) Στα μάτια των Αμερικανών πρόκειται για κόλπο να πληρώνουν αυτοί φόρους για να εξάγει αηδίες η Γερμανία και να χορεύει τσάμικο η Κίνα.
  4) ΚΑΝΕΙΣ δεν αμφισβητεί ότι το κλίμα αλλάζει. Ή ότι μπορεί να υπάρχει και ανθρώπινη επίδραση (της τάξης του 0,01, ή 0,00000001%. Το IPCC έχει παραδεχθεί ότι δεν έχει ιδέα τι θα γίνεται σε 20 ή 120 χρόνια. Υπάρχουν 100άδες ή 1000άδες άρθρα στα τελευταία 2-3 χρόνια που αναφέρουν τους ηλιογενείς, πλανητικούς, τεκτονικούς κλπ παράγοντες στην κλιματική αλλαγή.
  5) Η ΔΕΗ έχει κάθε συμφέρον να μην περάσει η μούφα αφού είναι ιδεολογικό έρεισμα για να σλαμοποιηθεί υπέρ των αφεντικών των χωματουργών που θέλουν να παριστάνουν τον ηλεκτροδότη και θέλουν την ΔΕΗ για να κάνουν μουαγιέν
  6) Οι χωματουργοί έχουν σκυλιάσει επειδή κατάλαβαν ότι η "5" μπορεί να υποκαταστήσει το αέριο σαν εφεδρεία στα φωτοβολταϊκά. Αέριο πουλάνε. Που δεν έχουμε, και που η Γερμανία δεν καίει επειδή της πέφτει ακριβό.
  7) Εγώ κατά σύμπτωση συμφωνώ και με την στάση του Τραμπ στο θέμα, και με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, και με 100άδες επώνυμους που λένε ότι τα περι κλιματολαγνείας είναι μούφα, και νομίζω και ο Πούτιν το έχει πει.

  Είμαστε ΟΛΟΙ Δεητζήδες? Ή όλοι Αμερικάνοι? Ή Ρώσοι? Απλά η Γερμανογενής απάτη με Γαλλική, Shellική και όχι μόνο υποστήριξη, έχει σκάσει. Έσκασε με το Climategate to 2009, λίγο πριν την διάσκεψη της Κοπεγχάγης, που επίσης έσκασε. Και πριν την Μπιρμπίλη και τον Ζερβό που έσκασαν την ΔΕΗ και την Ελληνική Οικονομία.

  Στους παπαγάλους των χωματουργών, της EDF της Siemens κλπ, λέω "ξίδι". Στο Ποτάμι δώστε τους ένα σφουγγαρόπανο να καθαρίσουν κανένα διάδρομο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου