Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Βγαίνει από την κατάψυξη η κοινή εταιρεία ΔΕΗ - Κοπελούζου για ενεργειακές υπηρεσίες και φωτοβολταϊκά


Ξεπαγώνει, όπως φαίνεται, η σύμπραξη ΔΕΗ-Κοπελούζου για την εταιρεία ΔΕΗ Solar Solutions, μετά και τη χθεσινή απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ να εξουσιοδοτήσει τον Μ. Παναγιωτάκη να ορίσει τα δυο μέλη που εκπροσωπούν τη ΔΕΗ στο ΔΣ της ΔΕΗ Solar Solutions.
Πρόκειται για μια συνεργασία που χρονολογείται από το 2012, όταν και αποφασίστηκε η σύμπραξη της ΔΕΗ με την DAMCO του Ομίλου Κοπελούζου, μέσω της σύστασης κοινής εταιρείας, στην οποία η Damco έχει το 51% και η ΔEΗ το 49%.
Ως αντικείμενο δραστηριότητας της ΔΕΗ Solar Solutions προσδιορίζεται η παροχή ενεργειακών υπηρεσιών, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στέγης και η παροχή
συμβουλών ενεργειακής εξοικονόμησης.
Το σχέδιο περιελάμβανε και το άνοιγμα σειράς καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
Όμως, μέχρι τώρα η εταιρεία δεν είχε λειτουργήσει, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο πενταμελές της Διοικητικό Συμβούλιο, εκ μέρους της ΔΕΗ συμμετείχαν στελέχη που πλέον δεν έχουν σχέση με την επιχείρηση.
Συγκεκριμένα, πρόεδρος της ΔΕΗ Solar Solutions ήταν ο Α. Ζερβός, τότε πρόεδρος της ΔΕΗ, ενώ αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος είχε οριστεί ο Λάζαρος Καραλάζος.
Εκ μέρους της πλευράς Κοπελούζου, ο Δ. Κοπελούζος είχε αναλάβει αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ μέλη του ΔΣ ήταν ο Σ. Κωνσταντινίδης και ο Γ. Βήλος.
Η ΔΕΗ πλέον αποφασίζει να «ξεπαγώσει» τη συγκεκριμένη συνεργασία και να λειτουργήσει η εταιρεία, εξ ου το ΔΣ της ΔΕΗ στη χθεσινή του συνεδρίαση έδωσε τη σχετική εξουσιοδότηση στον Μ. Παναγιωτάκη.
Εξάλλου, τροχιοδεικτική της διάθεσης αυτής της ΔΕΗ ήταν και η πρόσφατη αλλαγή καταστατικού και οι σχετικές εξαγγελίες εκ μέρους της διοίκησης, που προανήγγειλαν την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και σε αυτά τα αντικείμενα.
Αντιδράσεις τότε, αντιδράσεις και τώρα
Η είδηση της σύμπραξης ΔΕΗ-Κοπελούζου είχε προκαλέσει το 2012 σοβαρές αντιδράσεις, με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ να καταγγέλλουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με το επιχείρημα ότι δεν είχαν υπάρξει διαγωνιστικές διαδικασίες και ότι είναι απαράδεκτο να συμπράττει η επιχείρηση με άμεσους ανταγωνιστές της.
Οι αντιδράσεις αυτές μπορεί να κόπασαν με τον καιρό, καθώς και το σχήμα δεν προχώρησε στην πράξη, όμως μετά τη χθεσινή απόφαση του ΔΣ, οι αντιδράσεις φαίνεται ότι αναζωπυρώνονται.

 https://energypress.gr/news/vgainei-apo-tin-katapsyxi-i-koini-etaireia-dei-kopeloyzoy-gia-energeiakes-ypiresies-kai

Αρχειοθήκη ιστολογίου