Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Σε χρωστούμενα του Δημοσίου προσβλέπουν τα ΕΛΤΑ για την άμεση εξόφληση της ΔΕΗ

Δημήτρης Κοιλάκος
Σε τεχνικό πρόβλημα του ηλεκτρονικού συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών αποδίδουν τα ΕΛΤΑ την καθυστέρηση στην καταβολή των εισπραχθέντων από τις πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ στα καταστήματά τους.
Η καθυστέρηση αυτή προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της ΔΕΗ, που πήρε και τη μορφή εξωδίκου που απέστειλε ο Μ. Παναγιωτάκης στο διυθύνοντα σύμβουλο  των ΕΛΤΑ κ. Ζαρολιάγκη.   
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΕΛΤΑ δεσμεύονται για την άμεση επίλυση του προβλήματος, ακόμα και εντός δεκαημέρου ει δυνατόν.
Υπενθυμίζεται ότι οι αξιώσεις της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ για τη μη απόδοση εισπράξεων μετά την 20.04.2017 φτάνουν τα 19,5 εκατ. ευρώ.

Η κατάσταση, βέβαια, στα ταμεία των ΕΛΤΑ μόνο καλή δεν είναι. Εξ ου και η διοίκησή τους προσβλέπει στην «ανάσα» που θα δοθεί από την αποπληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών ύψους 6,6 εκατ. ευρώ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Μόλις το ποσό αυτό εκταμιευθεί, αναμένεται να αποδοθεί άμεσα στη ΔΕΗ. 
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε σχέση με τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η καθυστέρηση στη χορήγηση της έκπτωσης συνέπειας 15% στους καταναλωτές της ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ προτείνουν στη ΔΕΗ να αποδεχθεί την εγκυρότητα του αρχείου πελατών της που διατηρούν τα ίδια, από το οποίο μπορούν να διακριθούν οι εξοφληθέντες και ανεξόφλητοι λογαριασμοί.


https://energypress.gr/news/reuma

Αρχειοθήκη ιστολογίου