Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

"Η αισχρή συμφωνία της συγκυβέρνησης χωρίς ίχνος ντροπής και η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΜΗΕ




  
Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου που ψήφισέ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ, έβαλε την υπογραφή της στην πώληση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην κινέζικη εταιρεία state Grid η οποία θα κατέχει και το management, κλείνοντας έτσι και τυπικά μία ακόμα ιδιωτικοποίηση.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει την κατάτμηση και σταδιακή ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ σαν αποφυγή του σχεδίου της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  για ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ακόμη ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης, διαφορετικής μορφής αλλά ίδιας αντιλαϊκής ουσίας, που προωθεί ακόμα περισσότερο το πέρασμα της εγχώριας
αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο καθεστώς της «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και τις ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων του χώρου.
Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό φυλλάδιο εισόδου στο χρηματιστήριο του ΑΔΜΗΕ συμμετοχών αποκαλύπτεται η ουσιαστική παράδοση του ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις που δίνονταν πριν λίγους μήνες στους εργαζόμενους από την προηγούμενη Διοίκηση περί αδιάφορου & παθητικού επενδυτή χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επένδυση και δικαιώματα στη διοίκηση.
 Η τελική συμφωνία τους διαψεύδει αφού καθιστά τους κινέζους παντοδύναμους.
Με λίγα λόγια οι Κινέζοι με μόλις 320 εκατομμύρια ευρώ και το 24% του ΑΔΜΗΕ, έχουν ουσιαστικά θέσει σε ΚΑΤΟΧΗ την εταιρεία ελέγχοντας άμεσα όλες τις κύριες δραστηριότητες της.
Τέλος, πουθενά στην συμφωνία δεν αναφέρεται ρητά κάτι που να εξασφαλίζει τους εργαζόμενους ούτε καν για την  μεταβατική περίοδο. Για τους παραπάνω λόγους μετά το αρχικό μούδιασμα, υπάρχει έκδηλη ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ σχετικά με τις θέσεις εργασίας και το εργασιακό τους μέλλον στην Εταιρία.
Αυτή την αισχρή συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς ίχνος ντροπής η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ ΑΔΜΗΕ την παρουσιάζει σαν ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ….
Συναδέλφισσες - οι
Σας καλούμε να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στην πολιτική «απελευθέρωσης» - ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας,  για να ανοίξει ο μοναδικός δρόμος ανάπτυξης που μπορεί ουσιαστικά να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Ο δρόμος της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, στο πλαίσιο της οποίας θα λειτουργεί ενιαίος, αποκλειστικά κρατικός φορέας Ενέργειας, μέσα στον οποίο θα λειτουργεί η ΔΕΗ με όλες τις δραστηριότητες σε παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία, να αποτελούν λαϊκή περιουσία.  

Αρχειοθήκη ιστολογίου